top of page

Αλεξάνδρεια. Ανταλλαγή ‘πυρών’ Γκυρίνη-Κουρκουτά για τις αρμοδιότητες της διοίκησης προεκλογικά


Σε ανταλλαγή ανακοινώσεων προχώρησαν οι συνδυασμοί ‘Ώρα Ευθύνης’ και ‘Μαζί αλλάΖΟΥΜΕ’ στην Αλεξάνδρεια, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης αναφορικά με τις αρμοδιότητες της νυν διοίκησης του δήμου κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο συνδυασμός Γκυρίνη απάντησε στο αρχικό δελτίο τύπου του συνδυασμού Κουρκουτά, ο οποίος στη συνέχεια έδειξε άμεσα αντανακλαστικά.


Διαβάστε τις δύο ανακοινώσεις:

Ανακοίνωση ‘Ώρα Ευθύνης’

Διαβάζοντας όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του συνδυασμού “Μαζί ΑλλαΖΟΥΜΕ”, σχετικά με την απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας για το ότι η Διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας είναι υπηρεσιακή κ.α.α. (υπηρεσιακή διοίκηση προκύπτει από διορισμό και όχι από εκλογές), είναι πλέον ξεκάθαρο σε κάθε συνδημότη και συνδημότισσά μας ότι όντως ο συγκεκριμένος συνδυασμός δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε απολύτως στον τόπο μας, γιατί :

– αδυνατεί να κατανοήσει τα αυτονόητα και τα στοιχειώδη

– αδυνατεί να κατανοήσει ανάγκες της καθημερινότητας και τι σημαίνει να λειτουργεί ένας Δήμος.

Κύριοι και κυρίες του συνδυασμού “Μαζί ΑλλαΖΟΥΜΕ” εμείς κατανοούμε το πανικό σας. Εξ’ αιτίας αυτού του πανικού για πολλοστή φορά παρακολουθείτε (διαβάζετε) δημόσια έγγραφα χωρίς να μπορείτε να αντιληφθείτε τι ακριβώς αναφέρουν…!

Θα θέλαμε λοιπόν να σας αναφέρουμε τα εξής:

1) παρ. 5, άρθρο 65 του Ν. 3852/2010

Αρμοδιότητες του δημοτικού συμβουλίου

Ένα (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης «καθώς και για θέματα που αφορούν στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων.»

2) Άρθρο 17 του Ν. 3870/2010

Ρύθμιση προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών

Οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 2190/1994 (Α’ 28) ισχύουν για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων.

Η παρ. 3 του άρθρου 27 του ν. 5043/2023 (Α’ 91) ισχύει για το χρονικό διάστημα του ενός (1) μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων.»

3) Η Δημοτική Επιτροπή μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς κανέναν περιορισμό.

4) Ο Δήμαρχος μπορεί να συνεχίσει να λαμβάνει κανονικά αποφάσεις χωρίς κανέναν περιορισμό.

Αφού λοιπόν διαβάσατε τα παραπάνω, ενημερώστε υπεύθυνα πλέον τους πολίτες του Δήμου Αλεξάνδρειας για τα ακόλουθα:

– τι εννοείτε όταν αναφέρεστε σε “υπηρεσιακή διοίκηση”;

– τι πραγματικά θέλετε; θέλετε να λειτουργεί ο Δήμος μας ή μήπως επιδιώκετε με κάθε τρόπο και μέσο να σταματήσει η λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας, άρδευσης, συντήρησης του οδικού δικτύου κλπ;;

Σε κάθε περίπτωση, αποκλειστικό μέλημα για τη Διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας και την “Ώρα Ευθύνης” είναι ο προγραμματισμός και η βελτίωση της καθημερινότητας των Δημοτών.

Για το δικό σας συνδυασμό μάλλον είναι οι εκλογές, με μοναδικό στόχο τη κατάληψη έμμισθων θέσεων.

Σας πληροφορούμε ότι η διοίκηση του Δήμου μας και ο συνδυασμός “Ώρα Ευθύνης” δεν προτίθενται να δεχθούν μαθήματα διοίκησης και λειτουργίας από έναν συνδυασμό που δεν κατάφερε να συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές του 2023 στο χρόνο που προέβλεπε ο Νόμος. Και σας κάνουμε γνωστό πως δεν θα ανεχθούμε άλλο πια τον επικίνδυνο λαϊκισμό σας, που μόνο σκοπό έχει να διχάσει την τοπική μας κοινωνία.

Οι πολίτες έχουν δείξει ότι γνωρίζουν, συγκρίνουν και κρίνουν ποιος μπορεί να σταθεί αποτελεσματικά μπροστά στα προβλήματα και να οδηγήσει υπεύθυνα και σταθερά τον Δήμο Αλεξάνδρειας.

Κι αν χρειαστεί θα το δείξουν εκ νέου – στην κάλπη!

Ανακοίνωση ‘Μαζί αλλάΖΟΥΜΕ’

Ασφαλώς και δεν θα ασχοληθούμε με τις γραφειοκρατικές αιτιάσεις του υπηρεσιακού και απερχόμενου δημάρχου. Αυτά του έχουν απομείνει να ασχολείται ως δήμαρχος.

Με βάση το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Δήμος Αλεξάνδρειας βρίσκεται ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο και πρέπει να το χωνέψει.

Απαντώντας ωστόσο στα ερωτήματα που μας θέτει, αναφέρουμε τα εξής:

Υπηρεσιακή είναι η διοίκηση που λειτουργεί με εντολή του υπουργείου Εσωτερικών ελλείψει εναλλακτικής πρότασης, με περιορισμένες αρμοδιότητες και δυνατότητες. Ό,τι ακριβώς κάνει δηλαδή η διοίκηση Γκυρίνη από το 2015 μέχρι σήμερα.

Όσο για τον προγραμματισμό και τη βελτίωση της καθημερινότητας των Δημοτών, πολύ αργά τα θυμηθήκατε. Πλημμελώς λειτουργείτε δύο ολόκληρες θητείες, θα πιάσετε δουλειά τώρα;

Όσο για τον πανικό που συχνά πυκνά επικαλείστε, μάλλον κρίνετε εξ ιδίων. Σε πανικό βρίσκεται αυτός που με νύχια και με δόντια προσπαθεί να ακυρώσει μια δικαιότατη απόφαση του Πρωτοδικείου, ώστε να μην οδηγηθεί σε δημοκρατικές εκλογές που γνωρίζει ότι θα χάσει. Ο ίδιος, που τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ζητήσει με τον δικηγόρο του τη μη ανακήρυξη του συνδυασμού μας. Θα είχε τους λόγους του.

logo 31.png
bottom of page