top of page

Βοργιαζίδης από τη Δ.Ε. Μακεδονίδος: «Τα έργα στα ορεινά χωριά έχουν τη σφραγίδα μας»


Ξεκάθαρη απάντηση σε όσους μιλούν για απουσία έργων στα χωριά του ορεινού όγκου έδωσε από τα Πιέρια ο Κώστας Βοργιαζίδης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε Ριζώματα, Σφηκιά και Δάσκιο την Κυριακή 1 Οκτωβρίου. «Η ανάπτυξη των περιοχών της Δ.Ε. Μακεδονίδος αποτελεί σαφή προτεραιότητα για εμάς» δήλωσε ο Επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση».

Στην επίσκεψή του στην Κυριακάτικη λαϊκή αγορά των Ριζωμάτων και στις επαφές του με δημότες των Ριζωμάτων, του Δασκίου και της Σφηκιάς, ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα και τις μελέτες για την Προώθηση υλοποίησης του έργου «Έξυπνο χωριό Ριζωμάτων», της δημιουργίας δικτύου ποδηλατικών και πεζοπορικών διαδρομών στα όμορφα Πιέρια και της Ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου – Λυκείου Ριζωμάτων. «Είναι προνόμιο η ύπαρξη ενός τέτοιου τουριστικού θησαυρού στον τόπο μας. Υποβάλλαμε σχετική πρόταση για την ήπια αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της περιοχή με μονοπάτια αναψυχής, μονοπάτια διαβίωσης, θεματικά μονοπάτια, προσβάσιμα σε ΑμΕΑ» είπε ο Κώστας Βοργιαζίδης, δίνοντας παράλληλα έμφαση στα έργα υποδομής για την Ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου σε Σφηκιά και Ριζώματα, μήκους 5,8. χλμ, την προώθηση της Έξυπνης Άρδευσης, την αντικατάσταση στεγών σε Σχολικά και Δημοτικά κτίρια της Δ.Ε. Μακεδονίδος και την προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο 5 επί 5 στο Πολυδένδρι. Βοργιαζίδης από Δ.Ε. Βεργίνας: «Οφείλουμε να αναδείξουμε τα ιστορικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά του Δήμου μας»

Το απόγευμα της Κυριακής 1 Οκτωβρίου ο υποψ. Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης επισκέφθηκε τα χωριά της Δ.Ε. Βεργίνας και έγινε δεκτός από πλήθος δημοτών σε Συκιά, Παλατίτσια και στην Βεργίνα «Έναν τόπο ιδιαίτερα σημαντικό ιστορικά και αρχαιολογικά», όπως είπε. Αναφερόμενος σε ένα από τα κορυφαία έργα και την πρόσφατη υπογραφή σύμβασης για την «Ολοκληρωμένη Αστική Παρέμβαση στην περιοχή της Βεργίνας» προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ ο Κώστας Βοργιαζίδης δήλωσε τα εξής:

«Στο πλαίσιο υλοποίησης των δεσμεύσεών μας προχωρήσαμε και θα συνεχίσουμε από την επομένη των εκλογών απερίσπαστα τον σχεδιασμό που έχουμε καταρτίσει ως Δημοτική Αρχή. Η υιοθέτηση ενιαίων χαρακτηριστικών για την “Ολοκληρωμένη Αστική Παρέμβαση στην περιοχή της Βεργίνας”, βασίζεται στις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας και ακολουθεί τη διεθνή τάση για διαμόρφωση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας με παρεμβάσεις βιοκλιματικής διαμόρφωσης πεζοδρομίων και αναπλάσεις δρόμων που θα αναδεικνύουν τα ιστορικά χαρακτηριστικά της Βεργίνας μας» είπε ο υποψ. Δήμαρχος. Σε κλίμα βεβαιότητας για την εκτέλεση έργων πνοής και την επόμενη πενταετία, ο Κώστας Βοργιαζίδης και οι σύμβουλοι του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» υπογράμμισαν τις παρεμβάσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την Αποχέτευση και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του οικισμού Βεργίνας, ύψους 9,5 εκατ. ευρώ.

Η πλούσια δραστηριότητα του Κώστα Βοργιαζίδη, με κατά τόπους επισκέψεις και επαφές με δημότες, επικεντρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 30 Σεπτεμβρίου, στα χωριά του Τριλόφου και της Φυτειάς. «Ένα έργο καθοριστικής σημασίας για την ομαλή ανάπτυξη των καλλιεργειών, την εξοικονόμηση και ορθολογική χρήση του νερού είναι η Κατασκευή του Φράγματος στη θέση Πέτρα – Βράνα Τριλόφου, η μελέτη του οποίου αγγίζει τα 3,4 εκατ. ευρώ. Ο σχεδιασμός μας για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνει νέα μεγάλα έργα μέσα με επίκεντρο την ενέργεια και το περιβάλλον» δήλωσε ο Επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση» αναφερόμενος παράλληλα και σε ένα ακόμα έργο μέγιστης σημασίας, την Αγροτική οδοποιία Τριλόφου με την κατασκευή γέφυρας στο ρέμα «Κολιμπάκος» και την Ολοκληρωμένη διαχείριση αποχέτευσης ακαθάρτων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ) Δημοτικής ενότητας Δοβρά Δήμου Βέροιας, προϋπολογισμού 8,4 εκατ. ευρώ (Αποχέτευση Τριλόφου).

Comentarios


logo 31.png
bottom of page