Δημοτικό συμβούλιο Βέροιας. Κλιματική αλλαγή, φωτιές και λειψυδρία


Το ζήτημα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή μας συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας τη Δευτέρα, μετά από σχετική αναφορά του δημάρχου, Κώστα Βοργιαζίδη, για τις φωτιές στην Εύβοια.


«Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Κάηκαν πανέμορφα δάση στη Βόρεια Εύβοια, ενώ υπάρχουν παράπονα των κατοίκων ότι αφέθηκαν στην τύχη τους από τα εναέρια μέσα, κάτι που παραδέχθηκε εμμέσως και ο πρωθυπουργός λόγω της παράλληλης φωτιάς στη Βαρυμπόμπη…» τόνισε ο δήμαρχος.


«Εμείς την κρίση την είδαμε με τη μορφή της λειψυδρίας στα ορεινά χωριά μας…» συνέχισε, θυμίζοντας ωστόσο ότι ο δήμος Βέροιας προγραμμάτισε ήδη του φράγμα του Τριλόφου στη θέση ‘Βράνα Πέτρα’, το δίκτυο άρδευσης Μέσης, ενώ σχεδιάζονται επίσης έργα επέκτασης λιμνοδεξαμενών άρδευσης στα Πιέρια, νέες γεωτρήσεις και υδρομετρητές από τη ΔΕΥΑΒ κ.ά.


Άλλοθι στις αδυναμίες της διοίκησης χαρακτήρισε την κλιματική αλλαγή ο Παύλος Παυλίδης. «Έπρεπε να έχουμε πάρει μέτρα για να μην φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο…» υπογράμμισε.


Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος στάθηκε στο γεγονός ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει ακόμη κλιματικός νόμος, ενώ ο Θανάσης Σιδηρόπουλος πρότεινε να γίνει ειδική συνεδρίαση για την κλιματική αλλαγή στο δημοτικό συμβούλιο.


Στα έργα υποστήριξης της ύδρευσης στα ορεινά χωριά του δήμου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, Στέργιος Διαμάντης. «Υπάρχει νερό στα χωριά, αλλά δεν γίνεται καλή διαχείριση…» είπε κλείνοντας.

logo 31.png