top of page

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ.ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ , ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΟ , ΑΓΡΟΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑΡΕΥΜΑ ΦΘΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ
Την ίδια ώρα που τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην ενέργεια ολοένα και αυξάνονται, ανακοινώθηκαν οι νέες αυξήσεις των παρόχων ρεύματος με αυξήσεις ως και 70% για τον Ιούνιο, που έρχεται να προστεθεί σε όλες τις προηγούμενες.

Οι αυξήσεις στην ενέργεια δεν είναι ουρανοκατέβατες. Οι ευθύνες για τα προβλήματα που ζούμε έχουν ονοματεπώνυμο και λέγεται στρατηγική για τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου. Αυτή υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις που «απελευθέρωσαν» την αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, μέσω και των ιδιωτικοποιήσεων που προηγήθηκαν. Που στήριξαν την απολιγνιτοποίηση και στέρησαν από το ενεργειακό μίγμα της χώρας, μια εγχώρια και φθηνή πρώτη ύλη. Που συνέβαλλαν στη δημιουργία του χρηματιστήριου ενέργειας, στην αντικατάσταση «συμβατικών» μορφών ενέργειας με ανανεώσιμες που τις χρυσοπληρώνουμε.

Ιδιαίτερα εξοργιστική είναι αυτή η εξέλιξη στο νομό μας , τον οποίο έχουν γεμίσει με «φουρφούρια» δηλαδή ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο , με αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον .

Τώρα καλούν τους εργαζόμενους , τους χιλιάδες εποχικούς που καλούνται να τα βγάλουν με ένα πενιχρό εισόδημα, τους ανέργους , τους απολυμένους του Βαρβαρέσου , τους συνταξιούχους , τους δημόσιους υπάλληλους που τους έχουν κλέψει το 13ο και 14ο μισθό , τους βιοπαλαιστές αγρότες και τους επαγγελματίες , να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι για να γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι της « πράσινης ενέργεια».

Ντροπή και αίσχος . Ζούμε στο 2024!

Ας αφήσει η κυβέρνηση και τα κόμματα που κυβέρνησαν τα παραμύθια για δήθεν «ευρωπαϊκή λύση». Με τους συμμάχους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα συμφώνησαν. Η οδηγία δέσμευσης της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας» φέρνει ραγδαίες αυξήσεις στη φορολογία των ορυκτών καυσίμων.

Γι΄ αυτό οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε λύσεις από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα περιβόητα σχέδιά τους. Αν το κάνουμε, θα πληρώνουμε μια ζωή το λογαριασμό. Τώρα είναι ανάγκη όσο ποτέ να εμπιστευτούμε τη δική μας δύναμη, να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Για να γίνουν η ενέργεια και το νερό, αγαθά προσβάσιμα από όποιον τα έχει ανάγκη και όχι πανάκριβα εμπορεύματα, όπως είναι σήμερα.

Καλούμε τα σωματεία να βρεθούν σε θέση μάχης για την υπεράσπιση κάθε εργαζόμενου ενάντια στις διακοπές ρεύματος, τους πλειστηριασμούς, για να απαιτήσουμε μαζί με τον λαό ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματος μας. Να διεκδικήσουμε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα.


Απαιτούμε:

· Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.

· Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

· Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

· Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.

· Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.

· Σχέδιο άμεσης αξιοποίησης εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων-λιγνίτη, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την πράσινη ανάπτυξη και το εμπόριο ρύπων.

Comments


logo 31.png
bottom of page