top of page

Ηταν ο Πάτσης στην νεολαία του ΠΑΣΟΚ;


Κυκλοφορεί ότι ο Πάτσης δεν έπρεπε να διαγραφεί, άγαλμα έπρεπε να τον είχαμε κάνει. Ο άνθρωπος που ξεκίνησε απο τη νεολαία ΠΑΣΟΚ, έκανε τα πρώτα λεφτά ως δικηγόρος σε γραφείο βιτρίνα τραπεζίτη, παίρνει ομάδα ποδοσφαίρου την πάει Α' εθνική, εισπράττει τα τηλεοπτικά δικαιώματα και φεύγει, κάνει καλό επιχειρηματικό γαμο, η γυναίκα του φτιάχνει κανάλι, βγαίνει βουλευτής, κάνει ψεύτικη δήλωση Πόθεν Εσχες και μετά αγοράζει για μπίζνα κόκκινα δάνεια, δεν είναι λαμόγιο. Είναι η συγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας. Σαν ταινία του Νίκου Περάκη. Λούφα και Παραλλαγή.


Αλλά με ή χωρίς άγαλμα, την ζημιά την κάνει. Μάλιστα δεν θα μου έκανε εντύπωση να κάνει μεγαλύτερη ζημιά από τις υποκλοπές. Στις υποκλοπές δεν είχες πρόσωπο. Είχες τον Ανδρουλάκη και τις επισυνδέσεις, μια άγνωστη εισαγγελέα που τηρεί το γράμμα του νόμου και ένα παρασκήνιο που δεν θα το μάθουμε ποτέ. Καθόλου σασπενς.


Στην υπόθεση Πάτση έχεις και πρόσωπο, τον ίδιο τον κομψευόμενο βουλευτή και τις φωτογραφίες με τα πούρα στο γήπεδο, έχεις κουτσομπολιό, την ξανθιά παρουσιάστρια σύζυγο και το κανάλι, έχεις τα κόκκινα δάνεια που προκαλούν- ακόμα και αν η μπιζνα δεν είναι παράνομη- έχεις και τις οφ σορ που είναι ποινικά κολάσιμο, κάτι περίεργα Πόθεν Εσχες που θα τα ψάξουν εκ των υστέρων, ένα τουλάχιστον περίεργο δάνειο. Απ΄όλα έχει η ιστορία…Να έχουμε να γράφουμε. Και να φωνάζει, με το δίκιο του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που δεν έχει πάντως η ιστορία είναι Πιερρακάκη. Ακόμα και αν η ιστορία με τις αμοιβές από τα ΕΛΤΑ του Πάτση κρύβει λαμογιά- γεγονός που μένει να το δούμε, δεν είναι απόλυτα σίγουρο- ο Πιερρακάκης δεν έχει καμία σχέση με την διαχείριση των Ταχυδρομείων. Αλλωστε το λέει και ο Νίκος Παπάς που και από ταχυδρομεία ξέρει και από λαμογιές. Γιατί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να ζητάει την παραίτησή του; Γιατί ζητάει την κεφαλί του επι πίνακι;


Μια απάντηση είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει την παραίτηση των πάντων, μόνο η Βούλτεψη και ο Παπαθανάσης έχουν γλιτώσει νομίζω, στον Πιερρακάκη θα κολλούσε; Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ενοχλεί πολύ.


Ενοχλεί γιατί είναι επιτυχημένος, γιατί προωθεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό και οι πολίτες το αναγνωρίζουν, γιατί προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και συμβολίζει το άνοιγμα στο κέντρο του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί δεν έχει ανακατευτεί με τις καθημερινές πολιτικές συγκρούσεις και τις κοκορομαχίες.


Οπως έλεγε και ο Θανάσης Καρτερός, είναι το άλλοθι του Μητσοτάκη. Ο πολύτιμος λίθος στο δαχτυλίδι του πρωθυπουργού. "Ο πολυχρονεμένος μας πρωθυπουργός μπορεί να διαπράττει τα ανείπωτα, να μην καταλαβαίνει τι γίνεται κάτω στον κόσμο των υπηκόων του, έγραφε στην Αυγή, αλλά έχει τον Πιερρακάκη. Κι αφού έχει τον Πιερρακάκη, όλα καλά. Ο ψηφιακός Κυριάκος κάνει τον άλλο Κυριάκο έξυπνο, όμορφο, πλούσιο σε ιδέες.

Δεν έχουμε όμως κυβέρνηση Πιερρακάκη, έχουμε κυβέρνηση Μητσοτάκη. Που διαφημίζει τον Πιερρακάκη για να ξεπλύνει τον εαυτό της. Και από την άποψη αυτή, ο μέτοικος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να δηλώνει υπερήφανος για το ψηφιακό του έργο, αλλά όχι για το πολιτικό”, κατέληγε.


Γι αυτό και ο Πιερρακάκης πρέπει να παραιτηθεί. Ασε που μπορεί να είχε συναντήσει και τον Πάτση στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ.

Comments


logo 31.png
bottom of page