top of page

Ο Ερυθρός Σταυρός Νάουσας απαντά στον Γιώργο Ιωαννίδη


Στην πρόσφατη επιστολή του τέως προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Νάουσας του Ερυθρού Σταυρού, Γιώργου Ιωαννίδη, απαντά η σημερινή διοίκηση. Το κείμενο της απάντησης:


Με θλίψη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο την επιστολή του πρώην προέδρου του ΠΤ ΕΕΣ Νάουσας κ. Γεωργίου Ιωαννίδη. Θεωρούμε αδιανόητη και απρεπή την προσπάθεια να πολιτικοποιήσει την λειτουργία του Τμήματος του ΕΕΣ Νάουσας. Όλα τα μέλη που συμμετείχαν στις τελευταίες εκλογές το έκαναν εμπνεόμενα από τις αξίες που αντιπροσωπεύει ο Ερυθροσταυρισμός και από αγνή διάθεση προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.


Δυστυχώς, η αναφορά σας αυτή εξυπηρετεί σκοπούς ξένους προς τα ιδανικά που όλοι εμείς που έχουμε θέσει τον εαυτό μας στη διάθεση του ΠΤ του ΕΕΣ Νάουσας πρεσβεύουμε.


Το νέο ΔΣ με πρόεδρο την κ. Φανή Γκέρου από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του φρόντισε να επιλύσει χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζε το ΠΤ του ΕΕΣ Νάουσας με πρώτο την εξεύρεση στέγης με την καταλυτική συμβολή του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλου. Ζητήματα που αφορούν την ηλεκτροδότηση του ακινήτου αναμένεται να επιλυθούν σύντομα καθώς βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τον Δήμο της Νάουσας.


Είναι σαφές σε όλους πως η νέα διοίκηση βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση του ΕΕΣ, όπως αυτό αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη εκδήλωση που παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του ΕΕΣ, Δρ. Αντώνης Αυγερινός. Σε αυτή την εκδήλωση εσείς επιλέξατε να απουσιάσετε, όχι διότι δεν προσκληθήκατε, αλλά διότι αναιτίως αντιπολιτεύεστε τη νέα διοίκηση του ΠΤ του ΕΕΣ Νάουσας.


Αντί όμως να προσπαθείτε να δημιουργήσετε προβλήματα θα έπρεπε να έχετε προχωρήσει σε αυτοκριτική για την αδράνεια που επιδείξατε κατά τη θητεία σας ως Πρόεδρος. Είναι αδιαμφισβήτητο πως ούτε ο τομέας της Νοσηλευτικής ενεργοποιήθηκε, η τράπεζα αίματος του ΠΤ του ΕΕΣ Νάουσας στο Νοσοκομείο της Νάουσας παρέμεινε σε αδράνεια τα τελευταία τέσσερα έτη, ενώ αδιαφορήσατε πλήρως και για την εγγραφή νέων εθελοντών.


Σε κάθε περίπτωση εσείς δεν δικαιούστε να ομιλείτε για ηθική μιας και η αναξιοπρεπής συμπεριφορά σας προς την Επίτιμη Πρόεδρο κ. Ζάλιου είναι γνωστή σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα ζητήματα του ΠΤ του ΕΕΣ Νάουσας, καθώς και της Κεντρικής Διοίκησης, η οποία εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της στην πρόσφατη επετειακή εκδήλωση και η οποία δεν συνάδει με τις 7 θεμελιώδεις αρχές του Ερυθροσταυρισμού τις οποίες εσείς προσωπικά δεν τηρήσατε με την εν γένει απαράδεκτη συμπεριφορά σας.


Κλείνοντας, σας καλούμε να απέχετε τόσο εσείς, όσο και κάποιοι άλλοι που ενώ μετέχουν στο ΔΣ του ΠΤ του ΕΕΣ Νάουσας και δηλώνουν Εθελοντές Σαμαρείτες, συνεχίζουν να λειτουργούν διχαστικά φτάνοντας στο σημείο να καλούν μέσω προσωπικών μηνυμάτων τους Σαμαρείτες να μην υποστηρίζουν τη λειτουργία και τις δράσεις του ΠΤ του ΕΕΣ Νάουσας και της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΕΣ, από ενέργειες οι οποίες δεν αντιπροσωπεύουν τα ιδανικά που χαρακτηρίζουν το κίνημα του Ερυθροσταυρισμού και αποτελούν προσβολή της προσωπικότητας του μεγάλου μέρους των υγιώς σκεπτόμενων μελών του ΕΕΣ.


Σε κάθε άλλη περίπτωση σας δηλώνουμε πως όσοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ήθος και σεβασμό στις θεμελιώδεις αρχές του Ερυθρού Σταυρού δεν έχουν θέση σε αυτόν και θα μας βρουν απέναντι τους.

Για το Δ. Σ. Π. Τ. ΕΕΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φανή Γκέρου Αθηνά Μπλιάτκα

Comments


logo 31.png
bottom of page