Ο Μητσοτάκης έφτιαξε μια κυβέρνηση με 63 υπουργούς (αναπληρωτές, υφυπουργούς κτλ) κι ας έλεγε ο ίδιος το 2019, μιλώντας απαξιωτικά για τα 47 μέλη της κυβέρνησης Τσίπρα.
Την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύονται να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα στα της διαδοχής του Τσίπρα και στο ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης αφήνει έξω από τη Βουλή τον πιο συγκροτημένο και με ιστορικές αναφορές (εκλεγμένο) βουλευτή του, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εκδηλώθηκαν τα πρώτα δείγματα αλαζονείας. Ναι, αυτά που ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν θα επιτρέψει».
Χωρίς πολλά-πολλά ας τα δούμε:
1. Ο Μητσοτάκης έφτιαξε μια κυβέρνηση με 63 υπουργούς (αναπληρωτές, υφυπουργούς κτλ). Ρεκόρ των ρεκόρ! Κι ας έλεγε ο ίδιος το 2019, μιλώντας απαξιωτικά για τα 47 μέλη της κυβέρνησης Τσίπρα, ότι θα έφτιαχνε «μικρότερο κυβερνητικό σχήμα» και δεν θα χρησιμοποιούσε καθόλου αναπληρωτές υπουργούς. Τα…τήρησε τότε(από την ανάποδη!) και τα δύο: και μεγαλύτερο σχήμα έφτιαξε(51 μέλη) και αναπληρωτές έβαλε. Σήμερα δε, ξεχνώντας τα πάντα υπό την επήρεια της εκλογικής παντοδυναμίας, έφτιαξε ένα σχήμα-μαμούθ 63 μελών. Γιατί να δώσει εξηγήσεις;
2. Φυσικά, τα μεγάλα κυβερνητικά σχήματα απαιτούν και μεγάλα, παράπλευρα, στο κράτος. Αναμένεται τσουνάμι μετακλητών. Η τελευταία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία οι της ΝΔ έλεγαν ότι «κατέλαβε το κράτος με στρατιές μετακλητών», είχε διορίσει κάτω από 2000 τέτοιους υπαλλήλους. Ήρθε η κυβέρνηση Μητσοτάκη(2019) και τους έκανε 3500! Κι άλλο ρεκόρ. Ναι, οι, δήθεν, αντικρατιστές και φιλελεύθεροι τα έκαναν αυτά. Τι θα γίνει τώρα; Ε, δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη. Θα έχουμε νέο ρεκόρ. Οι «αντικρατιστές» Ψαριανοί περιμένουν «να τρουπώσουν». Η εκλογική παντοδυναμία το επιτρέπει. Και η, δήθεν, «πάταξη» της αλαζονείας θα πάει περίπατο. Τα «δικά μας(τους) παιδιά» πρέπει να επιβραβευτούν.
3. Οργιάζουν οι (επί του παρόντος) φήμες για ενοποίηση ανεξάρτητων αρχών(Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών και Αρχή Προστασίας Δεδομένων), με στόχο τον αφοπλισμό των ενοχλητικών επικεφαλής τους Ράμμου και Μενουδάκου, οι οποίοι δεν έκαναν τα κυβερνητικά χατίρια στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Το «επιτελικό κράτος» καραδοκεί για το οριστικό θάψιμο. Έφυγε (συνταξιοδοτήθηκε) και ο κ. Ντογιάκος, ο οποίος με το παραμικρό «διέτασσε έρευνα», αλλά δεν είδαμε κανένα αποτέλεσμα. Και να δούμε τώρα ποιος θα τον αντικαταστήσει. Θα τον επιλέξει ο, πάλαι ποτέ σοσιαλιστής και νυν δεξιοφιλελευθεροφύλακας, υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι η ΕΥΠ πρέπει να παρακολουθεί τους πάντες! Όπως καταλαβαίνετε, θα… λάμψει η αλήθεια μέσα από τις εισαγγελικές έρευνες, με τέτοιους πολιτικούς προϊσταμένους.
Και κάτι «δευτερεύον», μια που μιλάμε για έρευνες. Οι εισαγγελείς που ερευνούν ας ρίχνουν μια ματιά στα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για την τραγωδία έξω από την Πύλο, μια που εμείς εδώ την έχουμε σχεδόν ξεχάσει. Την Κυριακή οι Νιου Γιορκ Τάιμς είχαν ξανά πρωτοσέλιδο καθόλου κολακευτικό για την Ελλάδα, λέγοντας ουσιαστικά ότι οι ελληνικές αρχές δεν έκαναν τίποτα για να σώσουν το «καταδικασμένο» πλοίο.
4. Ο Μάκης Βορίδης, ένας εκ των τριών υπουργών Επικρατείας, δήλωσε ότι ο Τσίπρας είναι «ο ορισμός του αριστερού οπορτουνιστή, αμοραλιστή και λαϊκιστή πολιτικού». Κανονικά ο Μητσοτάκης, ο οποίος «δεν επιτρέπει» την εκδήλωση φαινομένων αλαζονείας, θα έπρεπε να τον φωνάξει και να του πει: «Άσε να τα πει κάποιος άλλος αυτά. Εσύ, Μάκη, δεν δικαιούσαι. Ήσουνα διορισμένος από τον δικτάτορα Παπαδόπουλο επικεφαλής της χουντικής Νεολαίας. Συμπορεύτηκες με τον Λεπέν. Πέρασες στο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη. Σε περιμάζεψε ο Σαμαράς στη ΝΔ. Και συνεχίζεις να «ζωγραφίζεις» επί των δικών μου ημερών. Εσύ είσαι ο ορισμός του οπορτουνιστή και αμοραλιστή, με δική μου έγκριση, αλλά μαζέψου λίγο. Υποσχεθήκαμε να μην είμαστε αλαζόνες στο έπακρο με το καλημέρα». Φυσικά, ο Μητσοτάκης δεν του είπε τίποτα. Και ο Βορίδης δεν ξέρει τίποτα από(το δικό του) οπορτουνισμό και αμοραλισμό.
Αυτά τα ωραία συμβαίνουν πριν ακόμη αρχίσει η νέα κυβερνητική θητεία. Τα δείγματα αλαζονείας, απότοκα της παντοδυναμίας, κάνουν παρέλαση. Και οι υποσχέσεις Μητσοτάκη ότι «δεν θα τα επιτρέψει» σε λίγο θα γίνουν νούμερα στις επιθεωρήσεις.
Αλλά έτσι γίνεται με τις υποσχέσεις. «Δεσμεύουν μόνο εκείνους που τις δέχονται», σύμφωνα με μια ρήση που αποδίδεται στον Φρανσουά Μιτεράν. Και όσοι τις δέχτηκαν δεν θα μπορούν να δηλώνουν εξαπατημένοι. Διότι γνωρίζουν το πασίγνωστο «μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»…
Kommentare