Για υποστηρικτή της ελληνικότητας του Πόντου κατηγορεί τον Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, η τουρκική εφημερίδα «Star». Σε άρθρο γνώμης του Χουσεΐν Γκιουλέρς (Hüseyin Gülerce) με τίτλο «Ο Ιμάμογλου και η υποστήριξη του Πόντου… αυτό πάει πολύ...», αναφέρει:
«Πριν δύο ημέρες έλαβε χώρα στην Τουρκία μια προδοσία που θα έπρεπε να έχει ξεσηκώσει εκατομμύρια.
Ο Απόλας Λέρμι (Apolas Lermi), που είδε την 19η Μαΐου 1919 ως Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και προσπαθεί να συνεχίσει την παράδοση του Πόντου, έδωσε συναυλία στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των εορτασμών της 19ης Μαΐου.
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου εμφανίστηκε σε δωρεάν συναυλία, αποκαλώντας “Πόντιο” έναν εχθρό της Τουρκίας και των Τούρκων.
Ας γνωρίσουμε το πραγματικό πρόσωπο του Απόλας Λέρμι.
Υπάρχει βίντεο όπου ο Ελλαδίτης Ματθαίος Τσαχουρίδης δηλώνει τα ακόλουθα για τον Απόλας Λέρμι: ”Είναι μεγάλη μας χαρά που ο Απόλας Λέρμι από την Τραπεζούντα, τραγουδά ελεύθερα στην πατρίδα του”. ”Είναι μεγάλη μας χαρά που τραγουδά σύγχρονους ύμνους για τη Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Κούρδων από τους Τούρκους”. ”Το τραγούδι που θα πει είναι το “Έχασα την πατρίδα μου”.
Τι κάνει ο Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης στην πατρίδα μας και μάλιστα σε μια ημέρα εθνικής εορτής; Αυτό δεν είναι προδοσία;
Και εάν δεν είναι προδοσία δεν αποτελεί αμέλεια που ισοδυναμεί με προδοσία;
Η 19η Μαΐου 1919 είναι η επέτειος του Ατατούρκ, της Νεολαίας και του Αθλητισμού. Η 19η Μαΐου 1919 είναι στην Ελλάδα η ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας….
Φέτος στην Ελλάδα υπήρξαν παραληρηματικές κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας.
Και ενώ ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Μουσταφά Σεντόπ (Mustafa Şentop), το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασαν ο καθένας χωριστά, ο Ιμάμογλου τάχθηκε στο πλευρό των υποστηρικτών του Πόντου.
Το ρωτώ ξανά: προδοσία ή αμέλεια;
Μετά τις αιτιάσεις για αρμενική γενοκτονία, οι αιτιάσεις για Γενοκτονία του Πόντου αποτελούν το σκοτεινό σχέδιο του διεθνούς διαβολικού μετώπου που επιχειρεί να ασκήσει πίεση στην Τουρκία ή να εξαναγκάσει την Τουρκία σε πόλεμο με την Ελλάδα.
Και ενώ αποτελούν ιστορική πραγματικότητα και έχουν καταγραφεί από τη Συνθήκη της Λωζάνης οι θηριωδίες και οι σφαγές που διέπραξε η Ελλάδα στη διάρκεια της απόπειρας εισβολής στην Ανατολία και έχουν περιληφθεί στην έκθεση της ερευνητικής επιτροπής των Συμμαχικών Δυνάμεων, εμείς τώρα κατηγορούμαστε πως διαπράξαμε σφαγές.
Όπως στους ισχυρισμούς περί “αρμενικής γενοκτονίας”, έτσι και στους ισχυρισμούς της Ποντιακής γενοκτονίας, το ελληνικό και το αρμενικό λόμπι σε Ευρώπη και ΗΠΑ εργάζονται σκληρά.
Οι ελληνικές συμμορίες στην περιοχή της ανατολικής Μαύρης Θάλασσας στη διάρκεια της τελευταίας περιόδου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και στα χρόνια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας, ξεσηκώθηκαν για να εγκαθιδρύσουν κράτους του Πόντου.
Οι υποστηρικτές του Πόντου στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν εξοπλισμένοι με όπλα που είχε αφήσει ο ρωσικός στρατός ο οποίος εισέβαλε στην Ανατολία και στη συνέχεια αποσύρθηκε, ενώ έλαβαν βοήθεια σε όπλα και από τους Βρετανούς και τους Έλληνες.
Με τη συμμετοχή εθελοντών από την Ελλάδα, ο αριθμός των συμμοριών του Πόντου έφθασε στις 25.000 (…)
Στα 1923 εκδιώχθηκαν οι Έλληνες της περιοχής από την Ανατολία και έλαβε τέλος το όνειρο εγκαθίδρυσης του κράτους του Πόντου.
Το νέο μέτωπο στον ψυχολογικό πόλεμο προς επίθεση στην Τουρκία είναι η υποστήριξη του Πόντου, που η Ελλάδα έχει αναγάγει σε κρατική πολιτική.
Παρά τη διάπραξη πολλών εγκλημάτων εναντίον της ανθρωπότητας στην Ανατολία, την οποία η Ελλάδα κατέλαβε μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Έλληνες παρουσιάζονται ως θύματα.
Να υπενθυμίσω απλά τη σφαγή στη Γιάλοβα.
Η σφαγή στη Γιάλοβα είναι οι θηριωδίες που έλαβαν χώρα τον Απρίλιο με Μάιο του 1921, από τους Έλληνες, τους εντόπιους Ρωμιούς και τους Αρμενίους.
Τα γεγονότα εξετάστηκαν από μια διεθνή αποστολή που περιλάμβανε εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αποστολής, Maurice Gehri, γύρω στα 6.000 άτομα σκοτώθηκαν, 27 χωριά εξαφανίστηκαν στις περιοχές του Gemlik και της Γιάλοβα.
Μόνον στο χωριό Kocadere στο Çınarcık της Γιάλοβα, 830 άτομα σκοτώθηκαν από τους Έλληνες στρατιώτες και τις συμμορίες των Αρμενίων και των Ρωμιών.
Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου καρφώνει ένα μαχαίρι στην καρδιά του έθνους μας…», αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.
Comments