top of page

Τόσιος: Ιδιωτικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του δήμου και εμείς πρόστιμο 50.000 ευρώ!


Τη διοίκηση του δήμου Νάουσας επειδή έθεσε υπό την αιγίδα της πρόσφατη εκδήλωση τραπ μουσικού στο θερινό δημοτικό θέατρο, ψέγει με επιστολή του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Άρης Τόσιος.

“Για ποιον λόγο άραγε εκδηλώσεις που έχουν καθαρά κερδοσκοπικό χαρακτήρα πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα σας;” ρωτά μεταξύ άλλων.

Ο κ. Τόσιος, πρόεδρος του ομίλου ‘Γενίτσαροι και Μπούλες’, τονίζει επίσης στο υστερόγραφο της επιστολής του ότι ο όμιλος δεν είχε μέχρι σήμερα καμία έμπρακτη υποστήριξη από τον δήμο, παρ’ όλες τις άκαρπες επαναλαμβανόμενες αιτήσεις του.

«Επιπλέον έχει ήδη καταβληθεί από τη διοίκηση του ομίλου το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ από τα συνολικά 50.000 τα οποία επιβλήθηκαν για τη διεξαγωγή του δρώμενου, παρόλο το ‘κατόπιν ενεργειών σας’. Προφανώς μάς έχετε ήδη δώσει την κατεύθυνση για το πού προσανατολίζεστε μελλοντικά όσον αφορά τον πολιτιστικό σχεδιασμό σας για την πόλη της Νάουσας» καταλήγει.

Όλη η επιστολή Το πλήρες κείμενο της επιστολής Τόσιου:

Χθες Παρασκευή στις 26 05-2023 στο χώρο του Δημοτικού θεάτρου Νάουσας, έλαβε χώρα μέσω αθλητικού σωματείου, η «πολιτιστική» εκδήλωση προβαλλόμενου «καλλιτέχνη» της τραπ μουσικής. Είναι η δεύτερη περίπτωση μέσα σε λίγους μήνες, όπου ο Δήμος Νάουσας φιλοξενεί υπό την Αιγίδα του τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Για ποιον λόγο άραγε εκδηλώσεις που έχουν καθαρά κερδοσκοπικό χαρακτήρα και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκαν υπό την Αιγίδα σας; Πόσο μάλλον όταν αυτές διοργανώνονται από ιδιώτες όπως την παράσταση του τράπερ SINDATRΑ το Δεκέμβρη. Δεν γνωρίζω σε πρώτη φάση, κατά πόσο οι αιτούντες είχαν τις προϋποθέσεις ως σύλλογοι ή ως ιδιώτες να λάβουν την Αιγίδα ή οποιαδήποτε άλλη ενίσχυση για τη δράση τους από εσάς, κρίνοντας από την πληθώρα στοιχείων και δικαιολογητικών που χρειάζεται κάποιο πολιτιστικό ή αθλητικό σωματείο του Δήμου μας να καταβάλλει, ώστε να λάβει αιγίδα ή οποιαδήποτε άλλη επιχορήγηση. Από την άλλη ο Δήμος έχει υποχρέωση να γνωρίζει αν τα σωματεία ή ο οποιοσδήποτε αιτούντας την Αιγίδα του έχει τις προϋποθέσεις, και κυρίως αν η δραστηριότητα για την οποία ζητούνται Δημοτικοί πολιτιστικοί χώροι, προάγουν τις αξίες της τέχνης και του πολιτισμού στην κοινωνία και τους πολίτες της πόλης μας.

Δυστυχώς για μας τους γονείς ανήλικων παιδιών κυρίως, όσον αφορά την Trap μουσική, γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι το είδος αυτής της υποκουλτούρας δημιουργεί μέσω των στίχων και της ερμηνείας τους επικίνδυνα για τη νεολαία «πολιτιστικά» ήθη και αρνητικά έμφυλα πρότυπα, τα οποία προσβάλλουν θεμελιώδεις αρχές και αξίες της οικογένειας και της κοινωνίας μας. Δίψα για εξουσία μέσω εκνόμων πράξεων για τους άντρες (όπλα, ναρκωτικά και βία), δουλοπρέπεια και ανεκτικότητα στις γυναίκες. Επιπλέον η στάση προς το γυναικείο φύλο είναι μηδενιστική, και αυτό εκδηλώνεται βάσει της εξυβριστικής και παράλληλα υποτιμητικής φρασεολογίας με έντονα σεξιστικό περιεχόμενο. Για τους υποστηρικτές αυτής της υποκουλτούρας, η γυναίκα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα άβουλο αντικείμενο το οποίο κρατούν ικανοποιημένο τα ακριβά δώρα.


Προφανώς αυτό το είδος της «μουσικής», αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, έχει απήχηση στις νεαρές ηλικίες. Τα παιδιά όμως έχουν γονείς και εμείς ως γονείς είμαστε υπεύθυνοι για τη σωστή ανατροφή τους. Στην περίπτωση μας όμως υπεύθυνος είναι ο Δήμος και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, οι οποίοι έδωσαν όχι μόνο την έγκρισή τους, αλλά την Αιγίδα και την περαιτέρω υποστήριξη τους ώστε να πραγματοποιηθούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις, μη σεβόμενοι τον ιερό χώρο στον οποίο εδράζεται το Δημοτικό θέατρο. Α λήθεια, αυτά τα ιδανικά είχαν οι εκατόμβες των Ναουσαίων προγόνων μας που πολέμησαν και θυσιάστηκαν ηρωικά των οποίων τα κόκκαλα είναι ακόμα σκορπισμένα στον ιερό χώρο του πάρκου, ώστε να μαγαρίζουν τα κόκκαλα τους τα άθλια αυτά σκυλιά; Βάλτε από την μια μεριά τα ιδανικά του Καρατάσου και της Ναουσαίας μάνας των Στουμπάνων, και απέναντι τους τα ιδανικά και τις αξίες που προβάλλονται μέσω αυτής της επικίνδυνης υποκουλτούρας του Light και του σιναφιού του.

Για άλλη μια φορά, - και είναι η δεύτερη περίπτωση παροχής της Αιγίδας σας σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις μέσα σε λίγους μήνες, αφού προηγήθηκε η παράσταση του τράπερ SINDARTA το Δεκέμβρη-, δείξατε στο λαό της Νάουσας πόσο σέβεστε την ιστορία, τις παραδόσεις και τις αξίες αυτού του τόπου του οποίου ηγείστε. Υ.Γ. Οι Αποκριές του 2022 μπορεί να πέρασαν, το έθιμο της Νάουσας όμως τελέστηκε όπως και πολλές άλλες αξιόλογες πολιτιστικές δραστηριότητες, χωρίς ακόμα έως και σήμερα καμία έμπρακτη υποστήριξη από το Δήμο, παρ’ όλες τις άκαρπες επαναλαμβανόμενες αιτήσεις του Ομίλου Γενίτσαροι και Μπούλες. Επιπλέον έχει ήδη καταβληθεί από τη Διοίκηση του Ομίλου Γενίτσαροι και Μπούλες, το χρηματικό ποσό των 5000,00 ευρώ από τα συνολικά 50.000,00 ευρώ τα οποία επιβλήθηκαν για τη διεξαγωγή του, παρόλο των «κατόπιν ενεργειών» σας. Προφανώς μας έχετε ήδη δώσει την κατεύθυνση για το που προσανατολίζεστε μελλοντικά όσον αφορά τον πολιτιστικό σχεδιασμό σας για την πόλη της Νάουσας.

Comments


logo 31.png
bottom of page