2ο γυμνάσιο Νάουσας. Ανθρωπιστική βοήθεια στους Ουκρανούς που φιλοξενούνται στη χώρα
top of page

2ο γυμνάσιο Νάουσας. Ανθρωπιστική βοήθεια στους Ουκρανούς που φιλοξενούνται στη χώρα


Μια ιδιαίτερη δράση έλαβε χώρα στο 2ο γυμνάσιο Νάουσας από τις 11 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους Ουκρανούς συνανθρώπους μας που βιώνουν τον πόλεμο κι έχουν καταφθάσει στη χώρα μας.

Μαθητές, μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικοί αγκάλιασαν θερμά την ανθρωπιστική δράση και απλόχερα γέμισαν το φουαγιέ του σχολείου με τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, παιδικές τροφές, κλινοσκεπάσματα, ρούχα και παπούτσια, τα οποία οι μαθητές-μαθήτριες χθες με μεράκι και διάθεση προσφοράς ταξινόμησαν και πακετάρισαν προσεκτικά.


Η ανθρωπιστική βοήθεια παραδόθηκε στο στρατόπεδο ‘ΑΡΜΑΤΟΛΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ’ στη Βέροια, όπου μας υποδέχθηκαν θερμά με την υπόσχεση, ότι θα μεταφερθεί άμεσα σε δομή φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων στις Σέρρες.


Ιδιαίτερη πινελιά στην όλη δράση οι ζωγραφιές των μαθητών-μαθητριών που απευθύνονται σε συνομήλικους Ουκρανούς και συγκινούν με τα θετικά τους μηνύματα στην ουκρανική γλώσσα. Σύμμαχοι του σχολείου σε αυτή τη δράση πρωτίστως η φιλανθρωπική διάθεση όλων, η ζεστή διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, η αληθινή ενσυναίσθηση. Ο εθελοντισμός, το ‘ενεργοποιούμαι και ενεργώ’ είναι δεξιότητες ζωής, αλλά κυρίως στάση ζωής.



logo 31.png
bottom of page