3-5 Πηγάδια. Ο διαγωνισμός που έρχεται και... η εμπειρία των Καλαβρύτων
top of page

3-5 Πηγάδια. Ο διαγωνισμός που έρχεται και... η εμπειρία των Καλαβρύτων


Σε αναμονή του διαγωνισμού εκμίσθωσης για τα 3-5 Πηγάδια βρίσκεται αυτόν τον καιρό η Νάουσα, με αγωνία για το αν υπάρξει ενδιαφέρον επενδυτών, κι αν φυσικά αυτοί αποδειχθούν στην πορεία ικανοί να βελτιώσουν την κατάσταση στις υποδομές του χιονοδρομικού και στον τρόπο λειτουργίας του.


Θυμίζουμε ότι η οικονομική επιτροπή θα αποφασίσει τους όρους της διακήρυξης τη Δευτέρα, ενώ θα ακολουθήσει δημοσίευση στις εφημερίδες και δεκαήμερο αναμονής, στο τέλος του οποίου θα γίνει η ανοικτή προφορική διαδικασία των προσφορών.


Θυμίζουμε επίσης ότι υπάρχει ακόμη το ζήτημα της έγκρισης της πρόσφατης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας από την αποκεντρωμένη διοίκηση, αφού πιθανή ακύρωση θα μπερδέψει και θα καθυστερήσει την κατάσταση.


Η εμπειρία των Καλαβρύτων


Την ίδια ώρα, στα Καλάβρυτα ο εκεί διαγωνισμός για τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού κέντρου έχει προβλήματα. Συγκεκριμένα, μεγάλη πολυεθνική με έδρα την Αυστρία μπήκε ‘σφήνα’ στη διεκδίκηση της μεγάλης εργολαβίας για τους τρεις νέους αναβατήρες, που αποτελούν τα 3/5 της μεγάλης επένδυσης των 20 εκατ. ευρώ στον Χελμό.


Σύμφωνα με το kalavrytanews.com, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προσπάθησαν πρόσφατα να επιταχύνουν την εργολαβία για τους νέους αναβατήρες. Η διακήρυξη του έργου είχε δημοσιευθεί μέσα στον Οκτώβριο. Υποβλήθηκαν δύο προσφορές, από ελληνικές εταιρείες, μία εκ των οποίων όμως εκπροσωπεί ιταλική πολυεθνική η οποία κατασκευάζει συρματόσχοινα και τελεφερίκ πάσης φύσεως.


Η αποσφράγιση των προσφορών επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη 25/11 από την αρμόδια επιτροπή αποσφράγισης και αξιολόγησης των προσφορών της Περιφέρειας. Την τελευταία στιγμή όμως, Αυστρο-Ελβετική πολυεθνική, ‘Doppelmayr’, η οποία δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό, υπέβαλε ένταση στην Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών, υποστηρίζοντας ότι η διακήρυξη της Περιφέρειας ήταν ’φωτογραφική’.


Η εταιρεία ζητά την αναβολή του διαγωνισμού, την αλλαγή των προδιαγραφών και τη σύνταξη νέας διακήρυξης. Διαδικασία η οποία, εφόσον δικαιωθεί, θα μεταφέρει την έναρξη υλοποίησης του έργου για την επόμενη άνοιξη-καλοκαίρι.

logo 31.png
bottom of page