Bεροίας Παντελεήμων: «Όσα συνέβησαν μετά την κοίμηση του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου»
top of page

Bεροίας Παντελεήμων: «Όσα συνέβησαν μετά την κοίμηση του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου»


Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων πραγματοποίησε διαδικτυακή ομιλία στη σειρά των εκπομπών «Επισκοπικός Λόγος» και ανέπτυξε το θέμα: «Όσα συνέβησαν μετά την κοίμηση του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου» με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την αγιοκατάταξη του Οσίου Γερασίμου του Μικραγιαννανίτου.

Ο διαδικτυακός «Επισκοπικός Λόγος» μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στις 7:00 μ.μ. στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook, στο κανάλι στο Youtube καθώς και στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Παύλειος Λόγος 90.2 FM».

Στην αρχή και στο τέλος της διαδικτυακής ομιλίας ακούγεται το Μεγαλυνάριο του Οσίου Γερασίμου, το οποίο ψάλλουν οι Ιεροψάλτες κ. Θεμιστοκλής Στεργίου και κ. Θωμάς Μούτσιος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, πνευματικός υιός του Οσίου Γερασίμου, στη διαδικτυακή ομιλία του ανέφερε μεταξύ πολλών άλλων: Ἑβδομήντα σχεδόν χρόνια ἔζησε ὁ ὅσιος Γεράσιμος ὁ Μικραγιαννανίτης, ὡς «στρουθίον μονάζον ἐπί δώματος» στίς ἀπόκρημνες πλαγιές τῆς Σκήτης τῆς Μικρᾶς Ἁγίας Ἄννης. Ἔζησε ἀσκούμενος καί ἀγωνιζόμενος ἐναντίον τοῦ κοσμοκράτορος τοῦ σκότους, τοῦ πονηροῦ, πού τοῦ ἐπετίθετο ἰδίως τά πρῶτα χρόνια τῆς ἀσκητικῆς του ζωῆς.



logo 31.png
bottom of page