Άσχημα νέα για την Εύα Καϊλή και την μικρή της κορούλα
top of page

Άσχημα νέα για την Εύα Καϊλή και την μικρή της κορούλα


Υπό περιορισμό στο σπίτι του με βραχιολάκι θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο Αντόνιο Παντσέρι μετά την απόφαση για την αποφυλάκισή του, ενώ η Εύα Καϊλή παραμένει στις φυλακές του Χάρεν για το Πάσχα, πράγμα τραγικό για τα βιώματα της μικρής κορούλας της που μπορεί να έχει δίπλα της ανθρώπους που την αγαπούν πολύ αλλά η απουσία της μητέρας έχει άλλη βαρύτητα.


Η Εύα Καϊλή συνεχίζει να είναι προφυλακισμένη αφού θεωρείται κομβικό πρόσωπο για το σκάνδαλο Qatargate. Κρίσιμη ημέρα για την ίδια είναι η 13η Απριλίου, Μεγάλη Πέμπτη στην Ελλάδα, αφού η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει αν θα παραμείνει ή όχι προφυλακισμένη.


Τι δήλωσε ο δικηγόρος του συζύγου της Καϊλή


Τα διεθνή ΜΜΕ, όπως το Euronews, εκτιμούν και στα τελευταία τους ρεπορτάζ ότι η ομολογία του πρώην ευρωβουλευτή έπαιξε ρόλο για να προφυλακιστούν οι Εύα Καϊλή και Μαρκ Ταραμπέλα, οι οποίοι ωστόσο αμφισβητούν την εγκυρότητα του Παντσέρι ως μάρτυρα.


Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην ευρωβουλευτής είχε υπογράψει «μνημόνιο μεταμέλειας» με την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου, γεγονός που του επέτρεψε τη διαπραγμάτευση και τη μείωση της ποινής με αντάλλαγμα την παροχή «πλήρων και ειλικρινών πληροφοριών» σχετικά με τα εγκλήματα που διέπραξε ο ίδιος και οι συνεργοί του.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Παντσέρι φαίνεται πως πάσχει από οξεία κατάθλιψη, κάτι που ίσως έπαιξε ρόλο για την αποφυλάκισή του με βραχιολάκι.


Το ότι ο πρώην ευρωβουλευτής πάσχει από κατάθλιψη επιβεβαιώνουν και ψυχίατροι των φυλακών που κρατείται για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο της διαφθοράς.


«Είναι φυσιολογικό ένα άτομο που συνεργάζεται να επωφελείται από το ηλεκτρονικό βραχιόλι», δήλωσε στο politico ο Λοράν Κενές, δικηγόρος του Παντσέρι. «Είναι μια δύσκολη κράτηση προς το παρόν και θα εξακολουθεί να είναι δύσκολη στο σπίτι. Δεν είναι ελεύθερος να μετακινηθεί», ξεκαθάρισε ο δικηγόρος.


Ο Κενές πρόσθεσε ότι η προσωρινή κράτηση του Panzeri θα αξιολογηθεί εκ νέου σε δύο μήνες.

logo 31.png
bottom of page