Έλενα Ράπτη: Εθνικό σχέδιο δράσης για την προστασία παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση
top of page

Έλενα Ράπτη: Εθνικό σχέδιο δράσης για την προστασία παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση


Η εξάλειψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης ήταν το θέμα εκδήλωσης που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στη Βέροια, από τη Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ν.Δ. Ημαθίας. Η βουλευτής Έλενα Ράπτη παρουσίασε το πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης ‘1 στα 5’, με στόχο να σπάσει το πέπλο της σιωπής και να περάσουμε από τα ευχολόγια σε συγκεκριμένες δράσεις.

Όπως τόνισε η ομιλήτρια, η Ελλάδα για πρώτη φορά διαμορφώνει ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από το έγκλημα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει δράσεις που ήδη υλοποιούνται αλλά και δράσεις που σχεδιάζονται. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: μηδενική ανοχή στους θύτες. Παραδειγματική τιμωρία σε αυτούς που τραυματίζουν αθώες παιδικές ψυχές.


Παρούσα στην εκδήλωση και η γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Νάτσιου, η οποία νωρίς το πρωί του Σαββάτου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Συσσίτιο της Μητρόπολης στη Νάουσα, στο ‘Σωσσίδειο’ Γηροκομείο και στον Όμιλο Προστασίας Άπορου Παιδιού.


logo 31.png
bottom of page