‘Ένα απ' τον καθένα’. 100 κουμπαράδες στήριξης στην ‘Πρωτοβουλία για το Παιδί’!
top of page

‘Ένα απ' τον καθένα’. 100 κουμπαράδες στήριξης στην ‘Πρωτοβουλία για το Παιδί’!


Τη δράση ‘Ένα από τον καθένα’, δηλαδή ένα ευρώ από κάθε δημότη, παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης η ‘Πρωτοβουλία για το Παιδί’, για την οικονομική ενίσχυση του έργου της. Την παρουσίαση έκαναν: ο πρόεδρος Νίκος Καρατόλιος, ο διοικητικός διευθυντής Κοσμάς Παπαχρήστου και η συντονίστρια της δράσης Γιάννα Πιλιτσίδου.

Από τον κ. Καρατόλιο, έγινε αναφορά στο έργο, την επέκταση, διεύρυνση και αναβάθμιση των υπηρεσιών όλων των δομών τα τελευταία χρόνια, με τη βοήθεια των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, που έκαναν τον οργανισμό πρωταγωνιστή στον τομέα της παιδικής προστασίας στην ελληνική περιφέρεια, με δομές και υπηρεσίες πρωτοποριακού χαρακτήρα για την ελληνική πραγματικότητα.


Μια περιγραφή της τρέχουσας κατάστασης του οργανισμού έκανε στη συνέχεια ο κ. Παπαχρήστου.

  • Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας έχει δυναμική 40 από 12 παιδιά, ενώ μέσα στο 2021 υποστηρίχθηκαν 56 παιδιά και οι οικογένειές τους.

  • Το Σπίτι της Βεργίνας φιλοξενεί 10 παιδιά, ενώ από το 2012 που λειτουργεί έχουν φιλοξενηθεί 27 παιδιά.

  • Στη Στέγη Ημιαυτόνομης Διαβίωσης Νέων έχουν ωφεληθεί 5 παιδιά.

  • Στο Κέντρο Αναφοράς και παροχής συμβουλευτικής, μέσα στο 2021 υποστηρίχθηκαν 376 άτομα (ανήλικοι και ενήλικες).

Τέλος, την παρουσίαση της δράσης ‘Ένα από τον καθένα’ έκανε η κ. Πιλιτσίδου, λέγοντας πως επιδιώκει την έμπρακτη υποστήριξη της πόλη της Βέροιας προσπαθώντας να συγκεντρώσει το πιο ‘ακριβό’ και πολύτιμο ένα ΕΥΡΩ απ’ τον καθένα! Τόνισε ότι 100 κουμπαράδες θα τοποθετηθούν σε πολλά σημεία της Βέροιας ώστε ο κάθε δημότης εφόσον το επιθυμεί να συνδράμει στην προσπάθεια. Επίσης, το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν ονόματα καλλιτεχνών με καταγωγή από τη Βέροια που θα γίνουν πρεσβευτές της δράσης εντός και εκτός Βέροιας.

logo 31.png
bottom of page