Ένωση Ξενοδόχων: Ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης του ορεινού πλούτου της Ημαθίας
top of page

Ένωση Ξενοδόχων: Ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης του ορεινού πλούτου της Ημαθίας


Στην έκθεση ‘Travel & Nature’, που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο ‘Messe’ του Ντίσελντορφ της Γερμανίας, συμμετέχει ως τις 4 Σεπτεμβρίου η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας, μέσω του προέδρου της Δημήτρη Μάντσιου.

Η συμμετοχή της Ένωσης έγινε στο τουριστικό περίπτερο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, ενώ το ελληνικό περίπτερο αποτελούν επίσης η Περιφέρειες Ηπείρου, Κρήτης και Θεσσαλίας.


Την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται η επισκεψιμότητα στην έκθεση να ξεπεράσει το 1 εκατ. επισκέπτες, διότι όλες οι εταιρίες προσφέρουν κάτω του κόστους τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε μια μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα από τους διοργανωτές.

Σημαντικό ενδιαφέρον δείχνουν οι Γερμανοί που θέλουν να επισκεφτούν τη χώρα μας για πιστοποιημένες διαδρομές στον Όλυμπο και στην Ήπειρο, τις αρχαιότητες της Ημαθίας και στις παραλίες της Χαλκιδικής. Το Ντίσελντορφ συνδέεται καθημερινά με πτήσεις της Aegean με Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Ηράκλειο.

Ζητούμενο των επισκεπτών του περιπτέρου είναι 10-15νθημερες εκδρομές στην Ελλάδα που να περιλαμβάνουν 7-8 ημέρες σε κάποια παραλία και τις υπόλοιπες ημέρες σε εξωτερικές δραστηριότητες στη φύση με ιδιαίτερη προτίμηση την εξερεύνηση του αρχαιολογικού πολιτισμού της χώρας μας, επισκέψεις σε οργανωμένα οινοποιεία και ζυθοποιίες, σε συνδυασμό με καλό φαγητό και ευχάριστη διαμονή.

Από τη μεριά της Ένωσης έγιναν συναντήσεις με μέλη Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων, αφού στη γύρω περιοχή διαμένουν περί τους 30.000 Έλληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς, που μιλούν Ελληνικά και έχουν στόχο να επισκεφτούν την Ελλάδα μια φορά τουλάχιστον στη ζωή τους.


Παράλληλα επισημάνθηκε ότι οι τουρίστες ζητούν να γνωρίζουν από πριν τα ωράρια των αρχαιολογικών χώρων, των επισκέψιμων οινοποιείων και ζυθοποιείων, η προβολή πληροφοριών μέσω app, η ύπαρξη πιστοποιήσεων των πεζοπορικών και αναρριχητικών διαδρομών με έμπειρους οδηγοί βουνού.

«Είναι καιρός πλέον να δουν οι διοικήσεις τη ορθολογική διαχείριση του ορεινού μας πλούτου με πρώτιστη ενέργεια τη δημιουργία camper stop με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα διότι οι ταξιδιώτες αυτοί συνεισφέρουν περισσότερο στην τοπική κοινωνία εάν μείνουν 3-5 ημέρες στην περιοχή ακολουθώντας το παράδειγμα της Καλογριάς στη Δυτική Αχαΐα και της Πρέβεζας που αύξησαν κατά 25% την επισκεψιμότητα τους χάρη στο οργανωμένο camper stop που δημιούργησαν. Είναι καιρός πλέον να δούμε την Ημαθία όλοι μαζί πως θα βελτιώσουμε τις υποδομές μας και με ποιον τρόπο θα τις προβάλουμε για ένα αξιόλογο αποτέλεσμα που θα βοηθήσει όλους τους τομείς» σημειώνει ο Δημήτρης Μάντσιος.



logo 31.png
bottom of page