Έρχονται… βρυκόλακες στη Βέροια!
top of page

Έρχονται… βρυκόλακες στη Βέροια!


Τους ‘Βρυκόλακες’ του Χένρικ Ίψεν, σε σκηνοθεσία Κώστα Αποστολίδη, θα παρουσιάσει το Σάββατο 14 Ιανουαρίου (18:30 & 21:00), ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου & Τεχνών Βέροιας, στην Αντωνιάδειο Στέγη.

Οι ‘Βρυκόλακες’ πραγματεύονται την κοινωνική υποκρισία που στοιχειώνει την ανθρώπινη ύπαρξη, και επιδιώκει να αμφισβητήσει τους παραδοσιακούς ακρογωνιαίους λίθους της κοινωνίας: γάμο, θρησκεία και πατριαρχία. Όταν το έργο έκανε πρεμιέρα το 1882, προκάλεσε οργή. Αυτό δεν είναι τόσο παράξενο αν σκεφτεί κανείς τις κοινωνικές συνθήκες της εποχής. Αξιοσημείωτο είναι ότι 141 χρόνια μετά, παραμένει εξαιρετικά σύγχρονο, καθώς είναι ένα έργο που εγείρει ακόμη βασανιστικά ερωτήματα. Που ταράζει. Ένα έργο που αντιμετωπίζει ανοιχτά και με τόλμη θέματα όπως η ευθανασία, η ενδοοικογενειακή βία, οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, ακόμη και η αιμομιξία, που παραμένουν αμφιλεγόμενα ακόμη και σήμερα.


Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης:

  • Ρεγγίνα: Δέσποινα Γιάγκογλου

  • Έγκστραντ: Άρης Ορφανίδης

  • Μάντερς: Λευτέρης Κορυφίδης

  • Κυρία Άλβινγκ: Μαίρη Μεγγιάνη

  • Όσβαλντ: Θανάσης Μπιζέτας

Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Ισαβέλλα Κωνσταντούδη. Οικονομική ενίσχυση-είσοδος 7€.

Κάρτες εισόδου μπορείτε να προμηθευτείτε από τα μέλη του Συμβουλίου ή στην είσοδο του θεάτρου μία ώρα πριν από την έναρξη των παραστάσεων.

Τηλ. επικοινωνίας για κράτηση θέσεων: 6936409883 και 6974627144 Κάρτες εισόδου διατίθενται επίσης στα βιβλιοπωλεία: ‘Ηλιοτρόπιο’, Τρεμπεσίνας και Κονίτσης γωνία, τηλ. 2331024672 ‘Πυρινός’, Βενιζέλου και Κονίτσης γωνία, τηλ. 2331070125


logo 31.png
bottom of page