Αγροτικοί σύλλογοι Νάουσας και Βελβεντού: Μήλα δεν έχει μόνο η Λάρισα!
top of page

Αγροτικοί σύλλογοι Νάουσας και Βελβεντού: Μήλα δεν έχει μόνο η Λάρισα!


«Είναι στη σωστή κατεύθυνση η ανακοίνωση του υπουργού για de minimis ενίσχυση 300€ το στρέμμα για τα μήλα στον νομό Λάρισας, μόνο που μήλα δεν έχει μόνο η Λάρισα, έχει η Ημαθία έχει η Κοζάνη και πολλοί άλλοι νομοί στην Ελλάδα που για τους οποίους δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα…» αναφέρουν οι αγροτικοί σύλλογοι Νάουσας και Βελβεντού σε κοινή ανακοίνωσή τους.


Τονίζουν επίσης ότι στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι υπάρχει τεκμηρίωση από τον ΕΛΓΑ.


«Από πότε ο ΕΛΓΑ έχει άποψη και για την εμπορία; Για την εμπορία οι μόνοι που μπορούν να έχουν άποψη είναι οι οργανωμένοι συνεταιρισμοί» απαντούν οι δύο σύλλογοι και συνεχίζουν:


«Από ότι φαίνεται ο υπουργός ανακοινώνει de minimis σύμφωνα με τις πιέσεις που δέχεται από τον κάθε νομό και τον κάθε βουλευτή νομού. Οι ροδακινοπαραγωγοί από το καλοκαίρι, γιατί το ροδάκινο και νεκταρίνι προηγούνται χρονικά ως καλλιέργεια του μήλου, έχουν πάθει ανεπανόρθωτες ζημιές. Οι ροδακινοπαραγωγοί Ημαθίας, Κοζάνης και όλων των νομών που καλλιεργούν ροδάκινα έχουν περάσει μαύρες γιορτές χωρίς ούτε ένα ευρώ στην τσέπη, έχουν περάσει 4 μήνες από την ολοκλήρωση της συγκομιδής και ακόμα περιμένουμε το de minimis που έχει τάξει εδώ και πολλούς μήνες ο υπουργός.

Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει έκθεση από τον ΕΛΓΑ γιατί μπορεί να το κάνει, γιατί έχει τα εργαλεία να το κάνει και γιατί είναι η δουλειά του να το κάνει.

Υπουργέ περιμένουμε άμεσα την ανακοίνωση του de minimis για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι ροδακινοπαραγωγοί από τις άκαιρες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις του καλοκαιριού που κακώς δεν αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ όπως οφείλει γιατί όλος αυτός ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του».

logo 31.png
bottom of page