Αγρότες. Τρακτέρ 11-13 Οκτώβρη, συλλαλητήριο στην ‘Agrotica’
top of page

Αγρότες. Τρακτέρ 11-13 Οκτώβρη, συλλαλητήριο στην ‘Agrotica’


Κλιμάκωση του αγώνα τους με συντονισμένες κινητοποιήσεις στις 11, 12, 13 Οκτώβρη και συλλαλητήριο στις 22 του ίδιου μήνα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της κλαδικής έκθεσης ‘Agrotica’, αποφάσισαν οι αγροτικοί σύλλογοι που συμμετείχαν το απόγευμα της Πέμπτης στην πανελλαδική σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί, στο ξενοδοχείο ‘Αιγές Μέλαθρον’ στη Βέροια.


Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με στόχο τον συντονισμό της δράσης των αγροτών.


Συμμετείχαν Αγροτικοί Σύλλογοι της Ημαθίας, της Κοζάνης, της Φλώρινας, της Λάρισας και της Πέλλας. Οι αγρότες διεκδικούν:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για το σύνολο των παραγόμενων προϊόντων στις συγκεκριμένες περιοχές, από τη χαμένη παραγωγή λόγω καταστροφών και ασύδοτης δράσης των εμποροβιομηχάνων, τις χαμηλές τιμές, το υψηλό κόστος παραγωγής και επίσης μέτρα στήριξης και του εμπάργκο.

  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος. Γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

  • Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι τέλη του χρόνου. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.



logo 31.png
bottom of page