Αιχμές Κορωνά κατά Ρίζου για την προκήρυξη διευθυντή της ΚΕΠΑ. «Πριμοδοτεί έως και 60% κάποιους»
top of page

Αιχμές Κορωνά κατά Ρίζου για την προκήρυξη διευθυντή της ΚΕΠΑ. «Πριμοδοτεί έως και 60% κάποιους»


Θέμα ημερών μαθαίνουμε είναι η τελική επιλογή διευθυντή στην ΚΕΠΑ δήμου Βέροιας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 12 υποψήφιοι κατέθεσαν τα χαρτιά τους για τη θέση, μεταξύ των οποίων και αξιόλογες προσωπικότητες-έκπληξη από τον καλλιτεχνικό χώρο. Ωστόσο, κάποιοι από τους υποψήφιους κάνουν λόγο για περιορισμούς στη διακήρυξη και φωτογραφικές διατάξεις, που ακυρώνουν στην ουσία τα δικά τους τυπικά προσόντα, όπως το γεγονός ότι προτάσσονται κατώτερα μεταπτυχιακά. Με βαρύνουσα προϋπόθεση στο πλαίσιο της τελικής απόφασης τη συνέντευξη.



Το θέμα απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας. Για αφύσικα μεγάλη μοριοδότηση στην προσωπική συνέντευξη, που μαζί με τη συναφή προϋπηρεσία φτάνει την υποκειμενικότητα στο 60%, μίλησε ο τέως πρόεδρος της ΚΕΠΑ, Θεόφιλος Κορωνάς, χαρακτηρίζοντας τη διακήρυξη «βαθιά συντηρητική».


Κριτική σε πολύ λάθος χρόνο χαρακτήρισε την αναφορά Κορωνά ο νυν πρόεδρος Κώστας Ρίζος. «Κλονίζεται η διαφάνεια και η αξιοπιστία του διοικητικού συμβουλίου στους συμμετέχοντες…» είπε, ενημερώνοντας ότι η διακήρυξη έγινε μετά από πολυήμερη διαβούλευση των μελών του δ.σ. και δεν είναι προσωπική του εισήγηση. Ωστόσο δεν απάντησε επί της ουσίας στα ερωτήματα του τέως προέδρου.

logo 31.png
bottom of page