Αμερικανοί γιατροί: Μην φοβάστε τον κορωνοϊό υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες
top of page

Αμερικανοί γιατροί: Μην φοβάστε τον κορωνοϊό υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες


Την περασμένη εβδομάδα, η ομάδα America’s Frontline Doctors (AFLDS) μίλησε στο Κάνσας Σίτι, του Μιζούρι. Η ιδρύτρια της AFLDS, Δρ. Σιμόν Γκολντ, ανέφερε ότι δεν πρέπει ο κόσμος να φοβάται την Covid-19 και ότι υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες. Στις αρχές της πανδημίας, απολύθηκε αφότου μίλησε υπέρ της φαρμακευτικής αγωγής με υδροξυχλωροκίνη (HCQ), ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία ορισμένων τύπων ελονοσίας.


Εκείνη την εποχή, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου, αλλά λίγο αργότερα, ο FDA ανακάλεσε την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης. Τώρα πλέον, πρόσφατες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι «η χαμηλή δόση υδροξυχλωροκίνης σε συνδυασμό με τον ψευδάργυρο και την αζιθρομυκίνη είναι μια αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή κατά της COVID-19».


Η Σάρα Άμπσερ, μια νοσοκόμα που εργάζεται εθελοντικά στην AFLDS μίλησε στην Epoch Times και εξέφρασε το πάθος της για τον «αγώνα για ιατρική ελευθερία», είπε ότι ήλπιζε ότι τα πράγματα θα άλλαζαν μετά τις εκλογές, αλλά όταν ήρθε η μεγάλη ώθηση των εμβολίων, ήξερε ότι δεν θα μπορούσε ακολουθήσει το αφήγημα με ήσυχη συνείδηση: «Ένα κομμάτι της δουλειάς μας είναι να μαζεύουμε έντυπα δήλωσης συγκατάθεσης. Με αυτές τις δοκιμές εμβολίων, δεν προσφέρουν συγκατάθεση κατόπιν ενημέρωσης. Λένε ότι είναι ασφαλές για έγκυες γυναίκες, αλλά οι έγκυες γυναίκες αποκλείστηκαν από τις δοκιμές».


Κλινικά δεδομένα σχετικά με τη συμμετοχή εγκύων γυναικών σε δοκιμές εμβολίων. (Ευγενική προσφορά της Sarah Absher)


(Ευγενική προσφορά της Sarah Absher)


Σημεία συζήτησης για τα εμβόλια

«Όλοι αισθανόμαστε ότι τα πράγματα δεν είναι σωστά. Αλλά οι γιατροί έχουν να κάνουν με τη φήμη και με τη σημερινή κουλτούρα ακύρωσης. Αυτοί [οι ασθενείς] μας κοιτάζουν και εμπιστεύονται αυτά που λέμε. Και στη δουλειά μου υπήρχε αυτή η γραμμή που δεν μπορούσες να παρεκκλίνεις. Αν είχα παρεκκλίνει από το αφήγημα… αυτός είναι και ο λόγος που έφυγα. Όταν λάβαμε “σημεία συζήτησης για τα εμβόλια”».


Σημεία συζήτησης για τα εμβόλια (Ευγενική προσφορά της Sarah Absher)


Σημεία συζήτησης για τα εμβόλια (Ευγενική προσφορά της Sarah Absher)


Η Άμπσερ επεσήμανε επίσης: «Δεν είμαι κατά των εμβολίων. Έχω κάνει κάθε εμβόλιο που μπορεί κανείς να κάνει εκτός από αυτό. Όσο περισσότερο το προωθούν, τόσο περισσότερο με απωθεί. Απλώς με κάνει να συνειδητοποιήσω ότι το κοινό έχει μια θεμελιώδη έλλειψη κατανόησης για το τι είναι οι κλινικές δοκιμές».


Εξήγησε τις τρεις μακρόχρονες φάσεις των κλινικών δοκιμών, οι οποίες δεν έχουν οριστικοποιηθεί για τα εμβόλια COVID-19. Πριν από τη Φάση 1 υπάρχει δοκιμή σε ζώα. Στη συνέχεια, η Φάση 2 προχωρά με δοκιμές σε μικρές ομάδες ανθρώπων όπου αποζημιώνονται που επιτρέπουν να γίνουν πειραματιζόμενοι. Στη συνέχεια, στη Φάση 3, εάν η δοκιμή σε ζώα ή η Φάση 2 δεν παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα, δοκιμάζεται σε μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων σε νοσοκομεία με τη συγκατάθεσή τους. Εάν εντοπιστούν προβλήματα σε οποιαδήποτε από αυτές τις φάσεις, το φάρμακο οφείλει να τελειοποιηθεί.


«Πώς πάμε από αυτό στο απλό: θα το δώσουμε σε ανθρώπους και αν έχουν μια ανεπιθύμητη αντίδραση, είναι αυτό που είναι; Αυτή είναι η ιστορία COVID. Είναι ότι όλα έχουν αποκλίνει από την ομαλότητα, ειδικά στην ιατρική βιομηχανία. Βλέπουμε να εμφανίζονται πολλά ανεξακρίβωτα στοιχεία. Είχαμε ένα καλύτερο σύστημα συλλογής δεδομένων. Αλλά πλέον δεν είμαστε προσεκτικοί. Δεν καταλαβαίνω γιατί ασκούν τέτοια σκληρή πίεση. Εάν αναζητήσετε τους κανονισμούς της FDA, δεν ακολουθούν καν τους δικούς τους κανονισμούς. Δεν μπορείτε να πείτε ότι κάτι είναι ασφαλές ενώ βρίσκεται ακόμα σε κλινικές δοκιμές».


Αλλαγή ιατρικών προτύπων

Η Άμπσερ περιέγραψε την απογοήτευσή της για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η COVID-19: «Στην αρχή όλων αυτών, δεν γνωρίζαμε. Αλλά είναι εντάξει να πούμε ότι το καταλάβαμε λάθος. Αλλά οι γιατροί, ειδικά οι νέοι γιατροί, δυσκολεύονται να παραδεχτούν όταν κάνουν ένα λάθος, και οι νοσηλευτές, συχνά πρέπει να τους πούμε να είναι ειλικρινείς και να το παραδεχτούν».


Εξήγησε γιατί εγκατέλειψε το επάγγελμα: «Η δουλειά μας ως επαγγελματίες του ιατρικού τομέα είναι να “αρπάξουμε από τα μαλλιά” τον τρόμο. Αλλά με την COVID τον ενθάρρυναν».


«Δεν θα επέστρεφα αν δεν άλλαζε ο ιατρικός κλάδος. Πρέπει να αλλάξει».


Η εμπειρία της με τους ασθενείς προσφέρει μια επιπλέον προοπτική: «Η εποχή της γρίπης 2017-2018 ήταν η χειρότερη που έχω δει ποτέ. Είχαμε έλλειψη στο προσωπικό. Πολλές νοσοκόμες και γιατροί κόλλησαν τη γρίπη ακόμη και αφού έκαναν το εμβόλιο γρίπης. Και οι ασθενείς πέθαναν. Αλλά ερχόμενοι στον Ιανουάριο, Φεβρουάριο 2020, κανένας από τους ασθενείς μου δεν πέθαινε. Και εργάζομαι στην ογκολογία με ασθενείς με λευχαιμία. Τους αποκαλούμε ασθενείς «καναρίνι στο ανθρακωρυχείο» επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι τόσο αδύναμο».


Η ιατρική «έχει γίνει αγνώριστη»

Γυρίζοντας πίσω στη χρήση αμφιλεγόμενων θεραπειών όπως της HCQ, σημείωσε «Δεν είναι μόνο η HCQ και η ιβερμεκτίνη, αλλά υπάρχουν πολλές θεραπείες που είναι ενθαρρυντικές. Αυτό που είναι τόσο μοναδικό στο θέμα COVID είναι ότι δεν είχε πια σημασία αν το φάρμακο ήταν αποτελεσματικό. Η ιατρική ως επάγγελμα έχει γίνει αγνώριστη».


Στη συνέχεια, σημείωσε πώς αυτό την οδήγησε να συμμετάσχει στην AFLDS: «Μπορεί τη μια μέρα να είσαι η αγάπη της αριστεράς, αλλά αν παρεκκλίνεις, δέχεσαι επίθεση την επόμενη. Ξέρω ότι πρέπει να κρατήσουμε τον εαυτό μας σε υψηλότερο επίπεδο, επειδή ασχολούμαστε με τη ζωή των ανθρώπων».


Τόνισε ότι «στην Ινδία, όταν σταμάτησαν να χρησιμοποιούν ανθελονοσιακά φάρμακα [όπως η HCQ], τότε ήταν που συνέβη η μεγάλη έξαρση COVID. Και όταν αναρωτιόμαστε γιατί οι αναπτυγμένες χώρες το εφαρμόζουν τόσο άσχημα, αλλά η Αφρική όχι, η Αφρική τα πάει καλύτερα επειδή παίρνουν την HCQ μία φορά την εβδομάδα για να αποτρέψουν την ελονοσία, οπότε δεν είχαν κανένα θάνατο».


Το κόστος του να μιλάς ανοιχτά

Όταν ρωτήθηκε για το πώς χειρίστηκε η οικογένειά της την απόφασή της να εγκαταλείψει τη νοσηλευτική, είπε: «Ο σύζυγός μου είναι εξαιρετικά υποστηρικτικός. Με είδε να πηγαίνω σε βαθιά κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της COVID. Πίστευα πραγματικά ότι οι άνθρωποι θα το δουν και τα πράγματα θα αλλάξουν».


Δυστυχώς, όμως, δεν υποστηρίζουν όλοι. «Οι γονείς μου, εξαγοράστηκαν 100 τοις εκατό. Είναι πρώην κυβερνητικοί δικηγόροι. Στο μυαλό τους, η κυβέρνηση δεν θα έκανε ποτέ κάτι λάθος. Τα πράγματα έγιναν πολύ διχαστικά όταν ξεκίνησε η μεγάλη ώθηση των εμβολίων. Δεν έχω μιλήσει με τον μπαμπά μου από τον Φεβρουάριο και ήμασταν πολύ κοντά . Και δεν έχω μιλήσει με τη μαμά μου από τον Μάρτιο. Είμαστε σε πόλεμο».

logo 31.png
bottom of page