Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Εργοχώρι με τους Ρομά
top of page

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Εργοχώρι με τους Ρομά


Απογοητευμένοι και θυμωμένοι οι κάτοικοι.


Απολύτως αδιέξοδη και μαρτυρικά επαναλαμβανόμενη η κατάσταση με τον καταυλισμό των Ρομά στο Εργοχώρι, για τους πολίτες ενός κατώτερου Θεού κατοίκους της περιοχής. Οι οποίοι, πολλά χρόνια τώρα υφίστανται τα πάνδεινα εξαιτίας της γειτνίασης, χωρίς κανένας υπεύθυνος να είναι ικανός να λάβει μέτρα.


Το μόνο που έγινε με την ευκαιρία της πανδημίας, ήταν ο καθαρισμός του οικοπέδου και ο περιορισμός των παραπηγμάτων στα απολύτως απαραίτητα των τεσσάρων παλαιότερων οικογενειών, συνθήκη ωστόσο που χρόνο με τον χρόνο άλλαζε και πλέον τα παραπήγματα… αβγάτισαν και έφτασαν ξανά στον δρόμο -η φωτογραφία επάνω είναι παλαιότερη.


Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ανθρώπων της περιοχής, οι πάσης φύσεως επιθέσεις στη γειτονιά (κλοπές, άδειασμα κάδων, αναίτιες καταστροφές, τραμπουκισμοί κ.ά.) είναι κανόνας και τρόπος ζωής, ενώ μεγάλο πρόβλημα προκύπτει και από το πολύ τακτικό κάψιμο πλαστικών που γεμίζει με μαύρους καπνούς και επικίνδυνα αέρια την ευρύτερη περιοχή. Προφανώς πρόκειται για τα κλεμμένα καλώδια τα οποία καίγονται από τους Ρομά για να εμπορευτούν τον χαλκό.


Το χειρότερο είναι ότι καμία αρχή δεν φαίνεται ικανή να λάβει μέτρα, παρότι ό,τι γίνεται στον χώρο (νέα παραπήγματα, φωτιές, μουσικές σε ώρα κοινής ησυχίας κ.λπ.) είναι παράνομα.

logo 31.png
bottom of page