Απίστευτη απάτη στη Βέροια! Απέσπασε 125.000 ευρώ για δήθεν ιατρική επέμβαση στο παιδί του!
top of page

Απίστευτη απάτη στη Βέροια! Απέσπασε 125.000 ευρώ για δήθεν ιατρική επέμβαση στο παιδί του!


Για κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση συνελήφθη άντρας στη Βέροια, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Τμήματος Ασφάλειας. Δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος του συνεργού του, για απάτη από κοινού.



Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης παρουσιάστηκε σε άνδρα ως πατέρας κοριτσιού που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, με ανάγκη ιατρικής επέμβασης υψηλού κόστους. Με αυτό τον τρόπο αρχικά του απέσπασε χρήματα και έπειτα ως απόδοση ευγνωμοσύνης, προθυμοποιήθηκε να μεσολαβήσει στην αγορά οχήματος σε χαμηλή τιμή, για λογαριασμό του.


Στη συνέχεια, μαζί με δύο συνεργούς του και με το πρόσχημα ότι προέκυψαν δυσκολίες στη διαδικασία μεταβίβασης του οχήματος, εξαιτίας δήθεν βεβαιωμένων οφειλών του παθόντα σε τραπεζικά ιδρύματα, του αποσπούσε ασκώντας σε βάρος του ψυχολογική και οικονομική πίεση, διάφορα χρηματικά ποσά.


Το χρονικό διάστημα από 29 Νοεμβρίου μέχρι και τη σύλληψή του κατάφερε να του αποσπάσει συνολικά 34.340 ευρώ για να προβεί στη δήθεν εξόφλησή μη υπαρκτών τραπεζικών οφειλών του.


Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, από τον Δεκέμβριο του 2020, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με πρόσχημα την ανακάλυψη κατά τη μεταβίβαση οχήματος, δήθεν οφειλών σε Δ.Ο.Υ. και σε τραπεζικά ιδρύματα, απέσπασε από δύο ακόμη άνδρες, ποσά 58.600 και 31.730 ευρώ αντίστοιχα.


Συνολικά κατάφερε να αποσπάσει 124.670 ευρώ!


Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.

logo 31.png
bottom of page