Αποστόλου σε Τζάκρη: Πονοκέφαλος η εξεύρεση εργατών για τα χωράφια και τη βιομηχανία
top of page

Αποστόλου σε Τζάκρη: Πονοκέφαλος η εξεύρεση εργατών για τα χωράφια και τη βιομηχανία


Συνεργασία με τον πρόεδρο της ΕΚΕ, Κώστα Αποστόλου, είχε την περασμένη Παρασκευή η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδώρα Τζάκρη, με αφορμή την έναρξη της περιόδου στο συμπύρηνο και στη βιομηχανία.


Η κ. Τζάκρη έθεσε όλα τα ζητήματα (υψηλό κόστος παραγωγής, πρωτόγνωρη έλλειψη εργατικών χεριών τόσο στα χωράφια όσο και στη βιομηχανία κ.λπ.), ζητώντας οι τιμές να παραμείνουν στα περσινά επίπεδα.


Από την πλευρά του ο κ. Αποστόλου υπενθύμισε ότι η εκτίμηση του ιδίου για τη φετινή τιμή του συμπύρηνου είναι στα 33-35 λεπτά το κιλό, για ροδάκινο με συγκεκριμένες ποιοτικές προδιαγραφές (κίτρινο, καθαρό, βάρους 130 γραμμαρίων), τιμή στην οποία έχει συνυπολογιστεί, όπως είπε, η αύξηση του κόστους παραγωγής, η οποία προϋπήρχε και δεν είναι αποτέλεσμα της ουκρανικής κρίσης. Επισήμανε παράλληλα την αύξηση τους κόστους παραγωγής από την πλευρά της βιομηχανίας -κόστος ενέργειας, αύξηση κατά 60% στα υλικά συσκευασίας, στη ζάχαρη, στα εργατικά κ.λπ.


Ο κ. Αποστόλου υπογράμμισε ωστόσο ότι το μεγάλο πρόβλημα που θα απασχολήσει έντονα και στο μέλλον, είναι η εξεύρεση εργατικού δυναμικού τόσο στη συλλογή των φρούτων όσο και στη μεταποίηση, ζητώντας συντονισμένα η πολιτεία να κινηθεί προς την κατεύθυνση της επίλυσης του πολύ σοβαρού αυτού προβλήματος.

logo 31.png
bottom of page