Απρόσκοπτη και ενισχυμένη εφαρμογή του Προγράμματος Άθληση για Όλους
top of page

Απρόσκοπτη και ενισχυμένη εφαρμογή του Προγράμματος Άθληση για Όλους


Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με την αρ. 263/2021 απόφασή του αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:


ΨΗΦΙΣΜΑ


«Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας εκφράζει την ανησυχία και τη δημόσια αντίθεσή του για την απόφαση διακοπής της χρηματοδότησης των προγραμμάτων Άθλησης για όλους (Π.Α.γ.Ο.), που χρόνια τώρα αποτελούν βασικό πυλώνα αθλητισμού στη χώρα μας. Ενός προγράμματος που ξεκίνησε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το έτος 1983.


Υπερασπίζεται την ανάγκη της συνεχούς απρόσκοπτης και ενισχυμένης εφαρμογής του Προγράμματος Άθληση για Όλους και ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού όπως και από τη Γ.Γ.Α. να επανεξετάσει άμεσα το θέμα και να ακυρώσει την απόφαση που κοινοποιήθηκε στους Δήμους της χώρας, στην οποία αναφέρεται ότι δεν θα συμμετέχει οικονομικά την περίοδο 2021-2022 στα Προγράμματα Άθλησης για όλους (Π.Α.γ.Ο.) που χρόνια τώρα αποτελούν βασικό πυλώνα μαζικού αθλητισμού και προσφέρουν εργασία σε πτυχιούχους φυσικής αγωγής.


Στον Δήμο μας ειδικότερα λειτουργούσαν αρκετά τμήματα μαζικού αθλητισμού και τμήματα αθλητισμού ΑΜΕΑ, όπου αθλούνταν μεγάλος αριθμός δημοτών και απασχολούνταν ικανός αριθμός πτυχιούχων φυσικής αγωγής από την περιοχή μας.


Κατόπιν τούτων το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει με το παρόν ψήφισμα την αντίθεση, την ανησυχία του και διεκδικεί από τους αρμόδιους φορείς την επαναχρηματοδότηση των προγραμμάτων Π.Α.γ.Ο. και τη συνέχιση λειτουργίας τους σε όλους τους Δήμους της χώρας».

logo 31.png
bottom of page