Από τη Βέροια… η ‘επανάσταση’ στην Αυτοδιοίκηση! Ανέδειξαν θεσμική εκτροπή Μαρκούλης-Τροχόπουλος
top of page

Από τη Βέροια… η ‘επανάσταση’ στην Αυτοδιοίκηση! Ανέδειξαν θεσμική εκτροπή Μαρκούλης-Τροχόπουλος


Κάτι σαν… επανάσταση είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Θεοδωρικάκου. Του νόμου της Ν.Δ. δηλαδή που αλλοιώνει επί της ουσίας την πλειοψηφία των -εκλεγμένων με απλή αναλογική- δ.σ. των επιτροπών του δήμου, στο όνομα της κυβερνησιμότητας. Μια βιαστική και επιπόλαιη ενέργεια από την πλευρά της κυβέρνησης της Ν.Δ., που εφαρμόστηκε πριν καν δοκιμαστεί το σύστημα της απλής αναλογικής που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.


Επανάσταση λοιπόν στην Αυτοδιοίκηση, που ξεκίνησε από την περιφέρεια, από τη Βέροια, όπου δύο δημοτικοί σύμβουλοι της ελάσσονος μειοψηφίας (μοναδική περίπτωση στα 332 δημοτικά συμβούλια της χώρας), Αντώνης Μαρκούλης και Κωνσταντίνος Τροχόπουλος, μίλησαν εξαρχής για αντισυνταγματικό μέτρο και εντέλει δικαιώθηκαν, αφήνοντας εκτεθειμένη την κυβέρνηση.


Αν μη τι άλλο, σπουδαίο επίτευγμα για την παράταξη της ‘Προτεραιότητας στον Πολίτη’, που επί της ουσίας αναδεικνύει μια θεσμική εκτροπή, με νομικές και πολιτικές προεκτάσεις και σε κεντρικό επίπεδο. Ένα ζήτημα που λογικά θα το βρούμε μπροστά μας, ειδικά αν κάτι αντίστοιχο αποφασιστεί και από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με άγνωστη τη συνέχεια για τη νομιμότητα των αποφάσεων, την ταχύτητα των έργων και εν γένει την πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

logo 31.png
bottom of page