Απόφαση-σταθμός για την Ελλάδα! Στο 6% ο ΦΠΑ για την αγορά απινιδωτή
top of page

Απόφαση-σταθμός για την Ελλάδα! Στο 6% ο ΦΠΑ για την αγορά απινιδωτή


Τον συντελεστή του ΦΠΑ στην αγορά των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών από το 24% στο 6% μείωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών, με τη σχετική υπογραφή του υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου.


Φανερά συγκινημένος και χαρούμενος για την ιστορική αυτή απόφαση της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του 'Kids Save Lives', Αναστάσιος Στεφανάκης, τόνισε πως η απόφαση αυτή είναι η σημαντικότερη εξέλιξη μετά την Υπουργική Απόφαση του 2007, που τότε ενέκρινε την τοποθέτηση Απινιδωτών σε δημόσιους χώρους και τη νόμιμη χρήση αυτών από εκπαιδευμένους πολίτες και επαγγελματίες υγείας.


«Οι απινιδωτές είναι ασφαλή μηχανήματα, σωτήρια και θα κοστίζουν πλέον πιο φθηνά και από ένα κινητό», σημείωσε ο κ. Στεφανάκης και υπογράμμισε πως «από από σήμερα, μετά τη σημαντική απόφασ, η αγορά των Απινιδωτών από ιδιώτες, επιχειρηματίες, συλλόγους, φορείς, σχολεία, ΟΤΑ, κ.λπ., με δική τους πρωτοβουλία και δαπάνη, διευκολύνεται σημαντικά, γεγονός που θα έχει πολύ σύντομα ως άμεσο αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων απινιδωτών».


Ο στόχος πλέον, σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη είναι ένας: «Η ανάπτυξη δικτύου 10,000 απινιδωτών (2 ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) έως το 2023, με σκοπό να έχουν όλα τα θύματα μιας καρδιακής ανακοπής τις ίδιες πιθανότητες με τον Kristian Eriksen να επιστρέψουν στη ζωή».

logo 31.png
bottom of page