‘Αρένα’ το δημοτικό συμβούλιο για τον βιολογικό της ΔΕΥΑΒ. Στη δικαιοσύνη από Παύλο Παυλίδη
top of page

‘Αρένα’ το δημοτικό συμβούλιο για τον βιολογικό της ΔΕΥΑΒ. Στη δικαιοσύνη από Παύλο Παυλίδη


Πολλές ώρες κουβέντας, με πολλή ένταση, ‘αρένα’, όπως χαρακτηρίστηκε από αρκετούς δημοτικούς συμβούλους, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας τη Δευτέρα, για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού και τη λυματολάσπη.



Την εισήγηση έκανε ο επικεφαλής των ‘Συνδημοτών’ Παύλος Παυλίδης, υποστηρίζοντας ότι η μέθοδος επεξεργασίας δεν καταπολεμά το σύνολο της λυματολάσπης και διερωτώμενος πού οδηγείται. Τόνισε τέλος ότι ο φάκελος θα πάει στη δικαιοσύνη, στην κυβέρνηση και στα κόμματα.


«Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της και θα φτάσει μέχρι τέλους. Οι πολίτες στο τέλος αυτής της διαδρομής θα μάθουν αν υπάρχει θέμα μόλυνσης ή όχι» τόνισε κλείνοντας ο κ. Παυλίδης.


«Σήμερα έγινε ‘πιθανό’ το περιβαλλοντικό έγκλημα, γίνατε πιο προσεκτικός…» απάντησε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης.


Από την πλευρά του ο εργολάβος κ. Γκανάτσιος απάντησε ότι η λάσπη μετατρέπεται σε άλλα στοιχεία, ωστόσο δεν εξαφανίζεται.


«Θα ήταν ηλίθιο αν το υποστήριζα. Το 30% της ίλης είναι δύσκολα αποικοδοµούµενο φορτίο. Χαρτί τουαλέτας κυρίως, φάρμακα, άμμος κ.ά. Πρόβλημα που δεν λύθηκε ούτε ευρωπαϊκά, μέχρι σήμερα την έριχναν στα χωράφια. Μεγάλη δουλειά κάναμε, παράγουμε διοξείδιο του άνθρακα και δεν ρίχνουμε καθόλου λύματα στον αποδέκτη. Ούτε γραμμάριο λάσπης δεν πετάξαμε…» τόνισε.


Απαντώντας στον κ. Παυλίδη ο διευθυντής της ΔΕΥΑΒ κ. Αχτσής ανέφερε ότι η μεγάλη εικόνα είναι τα 2 εκατ. ευρώ εξοικονόμησης μέχρι το 2020 και τα περιβαλλοντικά στοιχεία που δείχνουν ρύπανση κάτω από τα επιτρεπτά όρια.


«Η ΔΕΥΑΒ είναι μια πεντακάθαρη υπηρεσία, όπως και το νερό που βγαίνει από τον βιολογικό. Ελάτε να τον δείτε και να το διαπιστώσετε. Δεν έχετε έλθει ποτέ» υπογράμμισε.


Την παρουσία του κ. Μπίσμπα ζήτησε ο Αντώνης Μαρκούλης. Ανέφερε ότι είναι αποδεδειγμένη η ρύπανση, εξ ου και οι δύο οι παραπομπές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.


«Παραμένει στη θέση του ως υπεύθυνος του βιολογικού ο κ. Μπίσμπας, κι όλες οι καθαρές αναλύσεις γίνονται από αυτόν...» απάντησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, Στέργιος Διαμάντης: «Όλα στη δικαιοσύνη. Ο Μάουρερ απάντησε ότι δεν είναι σημαντική η παραγωγή λάσπης από τη συγκεκριμένη μέθοδο. Στο έγγραφο Παυλίδη προς το πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης υπάρχει το όνομα εταιρείας ανταγωνιστικής του κ. Γκανάτσιου…» είπε επίσης.


«Για ποιον λόγο τόσος ντόρος; Για ποιον λόγο έρχεται το θέμα σε εμάς ξανά; Στον εισαγγελέα. Να καρπωθούν το πόνημά τους…» υπογράμμισε η Γεωργία Μπατσαρά.


Να οδηγηθούν τα στοιχεία στη δικαιοσύνη ζήτησε η αντιδήμαρχος Συρμούλα Τζήμα, ενώ ο Γιώργος Γουλτίδης επέμεινε στο ερώτημα πού είναι το 30% της λυματολάσπης.


«Είναι εξαιρετική η λειτουργία της εγκατάστασης τα τελευταία χρόνια, κάτι που φαίνεται από τα αποτελέσματα…» είπε κλείνοντας το θέμα ο δήμαρχος.

logo 31.png
bottom of page