Βέροια. Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τον πολιούχο όσιο Αντώνιο
top of page

Βέροια. Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τον πολιούχο όσιο Αντώνιο


Ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας στη Βέροια οι εορτασμοί για τον πολιούχο και προστάτη της πόλης, Όσιο Αντώνιο τον Νέο.


Στα προπύλαια του πανηγυρίζοντος ναού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Δοβρά. Στη συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, o οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.


Στον Πανηγυρικό Εσπερινό παρευρέθηκαν τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες και πλήθος πιστών που προσήλθαν από την ευρύτερη περιοχή για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα του Οσίου και την εικόνα της Παναγίας Δοβρά.


Το πρωί της Τρίτης θα τελεστεί Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου και θα ακολουθήσει πάνδημη ιερά Λιτανεία στους δρόμους της πόλης.

logo 31.png
bottom of page