Βέροια. Την άνοιξη ξεκινά το έργο του δικτύου διανομής για το φυσικό αέριο
top of page

Βέροια. Την άνοιξη ξεκινά το έργο του δικτύου διανομής για το φυσικό αέριο


Την ερχόμενη άνοιξη ξεκινάει το έργο του δικτύου διανομής φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ στην πόλη της Βέροιας. Ο διαγωνισμός έχει προϋπολογισμένο κόστος περίπου 8 εκατ. ευρώ, μαζί με το δίκτυο των Γιαννιτσών.


Η δημοπράτηση του έργου ορίστηκε για την 10η Σεπτεμβρίου και η αποσφράγιση των προσφορών για τις 15 του ίδιου μήνα. Ωστόσο το έργο αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2022, με προβλεπόμενο χρόνο περάτωσης τους 24 μήνες.


Αντικείμενο της σύμβασης είναι η κατασκευή δικτύου πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης (4 bar), η εγκατάσταση σελλών παροχής επί του δικτύου, η κατασκευή παροχετευτικών αγωγών πολυαιθυλενίου από τον κεντρικό αγωγό έως το ρυθμιστή (4 bar), η εγκατάσταση ρυθμιστών, η κατασκευή παροχετευτικών αγωγών από τον ρυθμιστή έως τον μετρητή (25 mbar) και τέλος η εγκατάσταση μετρητών για τη διανομή του αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές, στη Βέροια και στα Γιαννιτσά, οι οποίες θα τροφοδοτηθούν μέσω ενός σταθμού αποσυμπίεσης CNG σε κάθε πόλη.


Όπως έχουμε ξαναγράψει, προχωρούν παράλληλα οι διαδικασίες του αγωγού φυσικού αερίου του ΔΕΣΦΑ για τη Δυτική Μακεδονία, όπου θα ενταχθούν η Βέροια αλλά και η Νάουσα.



logo 31.png
bottom of page