Βέροια. Τρία ψηφοδέλτια και δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή!
top of page

Βέροια. Τρία ψηφοδέλτια και δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή!


Σενάρια εκλογής της δημοτικής αρχής της Βέροιας από την πρώτη Κυριακή εκτυλίσσονται αυτόν τον καιρό, με βάση το ρεπορτάζ! Από τη μια ο εκλογικός νόμος που θεσπίζει εκλογή με 43%, κι από την άλλη οι πολιτικές εξελίξεις.

Ποιο είναι λοιπόν το σκηνικό; Ο πόλος του νυν δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, που στοχεύει στην 3η εκλογική νίκη και για τον σκοπό αυτό προβαίνει σε ενίσχυση του ψηφοδελτίου με υποψήφιους όλων των αποχρώσεων.


Ο πόλος της Κεντροδεξιάς, με τρεις ενδιαφερόμενους προς ώρας. Τον ήδη εκφρασμένο Μιχάλη Χαλκίδη, τον… δυνάμει Φώτη Κουτσουπιά και τον Παύλο Παυλίδη. Υπό προϋποθέσεις, οι τρεις θα γίνουν ένας, κάτω και από την εκφρασμένη δημόσια θέση ότι πρέπει να υπάρχει ένα μόνο ψηφοδέλτιο από την Κεντροδεξιά. Στην ανάγκη, θα γίνει δημοσκόπηση για να αποφασιστεί ο ένας εκ των τριών ή των δύο, λέει το κόμμα.


Ο πόλος του ΣΥΡΙΖΑ προς ώρας σιωπά. Ψάχνει, αλλά δεν αποφασίζει και δεν αισιοδοξεί ότι θα τα καταφέρει. Μάλιστα, υπάρχει συγκεκριμένη άποψη -και σενάριο- να στηριχτεί ο νυν δήμαρχος, που προφανώς δεν εκφράζει όλους.

Κοντολογίς, είναι πολύ πιθανό στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 να συμμετάσχουν τρία και μόνο ψηφοδέλτια, αντί των 6 της αναμέτρησης του 2019.


Με τη δύναμη της ΛΑΣ αμετακίνητη στο 4%, είναι φανερό ότι ένας από τους δύο συνδυασμούς θα λάβει το 43% και θα τελειώσει τις εκλογές την πρώτη Κυριακή.

logo 31.png
bottom of page