Βαρβαρέσος. 88 ‘ναι’ στις κινητοποιήσεις, 80 ‘όχι’. Ψήφισαν και μη εργαζόμενοι, λέει η εργοδοσία
top of page

Βαρβαρέσος. 88 ‘ναι’ στις κινητοποιήσεις, 80 ‘όχι’. Ψήφισαν και μη εργαζόμενοι, λέει η εργοδοσία


‘Ναι’ στις κινητοποιήσεις ψήφισαν 88 εργαζόμενοι της ‘Βαρβαρέσος’ και ‘όχι’ 80, στη γενική συνέλευση του σωματείου που έγινε μέσα σε κλίμα έντασης το βράδυ της Τρίτης, στο εργατικό κέντρο Νάουσας. Ωστόσο, η πλευρά της εργοδοσίας υπογραμμίζει ότι μέσα στους 88 υπάρχουν και περίπου 15 άτομα που δεν εργάζονται πλέον στην εταιρεία, συνεπώς δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Το αντίθετο υποστηρίζει το σωματείο, επικαλούμενο σχετική νομοθεσία, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οι δύο πλευρές θα βρεθούν εκ νέου στα δικαστήρια.



Στο μεταξύ, επεισοδιακό ήταν και το πρωινό της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της 4ωρης στάσης εργασίας των εργαζομένων. Στο άκουσμα απολύσεων έξι εργαζόμενων, εκπρόσωποι του εργατικού κέντρου βρέθηκαν στο εργοστάσιο και ζήτησαν εξηγήσεις. Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση του σωματείου, γίνεται λόγος για «εκδικητικές απολύσεις συναδέλφων, στους οποίους δεν ανανεώθηκε η σύμβαση για συνδικαλιστική δράση και λόγω του ότι στήριξαν τις κινητοποιήσεις του σωματείου». Ζητείται δε από την εταιρεία να πάρει τώρα πίσω τις απολύσεις και να ανανεώσει ως αορίστου χρόνου τις συμβάσεις τους.


Η πλευρά της εργοδοσίας απαντά στα περί απολύσεων ότι δεν επρόκειτο για μόνιμο αλλά για έκτακτο προσωπικό ορισμένου χρόνου, που έληξε η σύμβασή του.

logo 31.png
bottom of page