Γ. Τρουπής:Η επισκεψιμότητα στα καταστήματα, εμπορικά και εστίασης, δεν συνεπάγεται μεγάλους τζίρους
top of page

Γ. Τρουπής:Η επισκεψιμότητα στα καταστήματα, εμπορικά και εστίασης, δεν συνεπάγεται μεγάλους τζίρους


Για την επιχειρηματικότητα και τους παράγοντες που επιβαρύνουν τις εταιρείες μιλά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Τρουπής.


«Οσον αφορά το καλοκαίρι, οι παράκτιες περιοχές της Αρκαδίας είχαν όντως πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα. Η επισκεψιμότητα όμως δεν σημαίνει και μεγάλους ή τουλάχιστον θεμιτούς τζίρους στα αντίστοιχα καταστήματα, τα εμπορικά ή τα εστίασης στις παράκτιες περιοχές. Υπήρχε κόσμος που ήθελε να βγει έξω και από το εξωτερικό, αλλά η κατανάλωση η κατά κεφαλή δεν ήταν η αναμενόμενη. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, ότι πολλά βάρη έχουν πέσει στις τσέπες του καταναλωτή και πέρα από τη βόλτα του, δεν τολμά εύκολα να ξοδέψει χρήματα. Το στίγμα είναι αυτό», επισημαίνει ο Γιάννης Τρούπης.


«Αυτή την περίοδο γίνεται η συγκομιδή οπωροκηπευτικών. Παράλληλα, αυτές τις εβδομάδες έρχονται οι λογαριασμοί ρεύματος για του αγρότες, που έχουν τις γεωτρήσεις και τα πηγάδια τους. Είναι υπερδιπλάσιοι από πέρυσι. Τα χρήματα που βγάζουν οι αγρότες θα χαθούν στην ενέργεια, δεν θα περισσέψουν χρήματα για την κατανάλωση ή για τις υποχρεώσεις που έχουν στην αγορά», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

logo 31.png
bottom of page