Γεωργαντάς στις Βρυξέλλες. Ζήτησε ενισχύσεις λόγω πολέμου, καιρού και αγριογούρουνων!
top of page

Γεωργαντάς στις Βρυξέλλες. Ζήτησε ενισχύσεις λόγω πολέμου, καιρού και αγριογούρουνων!


Σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους Έλληνες αγρότες έθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, στο συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Μεταξύ αυτών:

  • Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων στην Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε ως εκρηκτική με καταστροφικές συνέπειες στις καλλιέργειες και τόνισε την ανάγκη πρόβλεψης αποζημίωσης.

  • Ενημέρωσε για τις επιπτώσεις σε γεωργικούς τομείς της χώρας, λόγω των προβλημάτων διασύνδεσης με την Ουκρανία και των ακραίων καιρικών φαινομένων των τελευταίων μηνών. Επισήμανε τις μειώσεις στις αποδόσεις καλλιεργειών σιτηρών και οπωροκηπευτικών, λόγω απότομων εναλλαγών μεταξύ ανομβρίας και έντονων βροχοπτώσεων και τις δυσχέρειες στη διακίνηση νωπών οπωροκηπευτικών μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας.

  • Ζήτησε πρόσθετη χρηματοδότηση, πέραν της ΚΑΠ, για τον μετριασμό των επιπτώσεων των αλλεπάλληλων κρίσεων στον γεωργικό τομέα, καθώς όπως τόνισε, φαίνεται ότι η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι έκτακτη ούτε παροδική.

logo 31.png
bottom of page