Γνωστό νούμερο... Ο Μπογδάνος αυτοανακηρύχθηκε εκπρόσωπος των «δεξιών νοικοκυραιών»
top of page

Γνωστό νούμερο... Ο Μπογδάνος αυτοανακηρύχθηκε εκπρόσωπος των «δεξιών νοικοκυραιών»


«Πήγα στην κηδεία του τέως βασιλιά, έπρεπε να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους».


Ο επικεφαλής του κόμματος, «Πατρίδα», Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ήταν ένας από τους πολιτικούς που έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και μιλώντας στο Mega εξήγησε τους λόγους.


Ο διαγραφείς από τη ΝΔ και νυν ανεξάρτητος βουλευτής υποστήριξε ότι «έπρεπε να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους, γιατί ήταν νόμιμος και συνταγματικός αρχηγός κράτους. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι κανένας πρωθυπουργός δεν έχει τη δικαιοδοσία να κρίνει αν κάποιος που ήταν νόμιμος και συνταγματικός αρχηγός κράτους δικαιούται ή δεν δικαιούται να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους.


Προφανώς και το δικαιούτο και δεν μπορεί ο κ. πρωθυπουργός να λέει επειδή εγώ δεν το θέλω ή δεν με βολεύει μικροπολιτικά, αποφασίζω και διατάσσω ότι θα ταφεί σαν ιδιώτης».


Ερωτηθείς δε γιατί έδωσε το παρών στην κηδεία δήλωσε: «Για να δείξουμε το σεβασμό μας στη συνέχεια του ελληνικού κράτους, τη συνέχεια της ελληνικής ιστορίας και να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην κυβερνητική απόφαση ήμασταν χθες παρόντες».


Συνέχεια του κράτους και των θεσμών

Μάλιστα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν παρέλειψε ταυτόχρονα να δηλώσει ότι «δεν είμαι όμως υπέρμαχος της της βασιλευομένης δημοκρατίας» και να βροντοφωνάξει «ζήτω η προεδρευόμενη δημοκρατία μας».


«Δεν κρίνουμε εάν ήταν καλός ή κακός, δεν κρίνουμε αν η βασιλεία ήταν καλή ή κακή, ανήκω σε μία γενιά που αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχουν» δήλωσε επίσης, ξεχνώντας το δημοψήφισμα του 1974, με το οποίο ο ελληνικός λαός αποφάσισε ότι δεν θέλει βασιλεία.


Την άποψη περί συνέχειας του κράτους αποδόμησε ο πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, καλεσμένος μαζί με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο στην εκπομπή Live News του MEGA.


«Αν ίσχυε η συνέχεια του κράτους στον 20ο αιώνα τότε θα έπρεπε να αποδώσουμε τιμές στον Ιωάννη Μεταξά, στους δοσίλογους πρωθυπουργούς, στον Γεώργιο Παπαδόπουλο και τον Δημήτριο Ιωαννίδη», είπε ο κ. Τατσόπουλος.


Σχεδίαζε πραξικόπημα και μετά το 1974

«Προφανώς δεν υπάρχει καμία συνέχεια του κράτους όταν καταλύεται το πολίτευμα μιας χώρας» υπογράμμισε ο κ. Τατσόπουλος ο οποίος πρόσθεσε επίσης ότι και μεταπολιτευτικά ο Κωνσταντίνος παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα δεν αποδέχτηκε αμέσως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ της προεδρευόμενης δημοκρατίας και σχεδίαζε πραξικόπημα κατά του Κωνσταντίνου Καραμανλή μετά το 1974.


«Δεν μπορούμε να αποτίουμε φόρο τιμής σ’ έναν άνθρωπο που επί πέντε χρόνια βυσοδομούσε εναντίον της δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τατσόπουλος προσθέτοντας επίσης ότι «δεν μπορεί να τον τιμούμε αυτή τη στιγμή ως αναπόσπαστο σημείο της συνέχειας του κράτους και ως έναν λίγο πολύ αρχάγγελο της δημοκρατίας» σχολιάζοντας με αυτό τον τρόπο και την όλη ατμόσφαιρα του δημόσιου διαλόγου μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου.


Μπογδάνος: «Κεντροαριστερή η ΝΔ»

Μιλώντας ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος «ως εκπρόσωπος των δεξιών – συντηρητικών νοικοκυραίων» τόνισε σχετικά με την παρουσία του στην κηδεία του έκπτωτου βασιλιά ότι «είμαστε απέναντι και στους ακροδεξιούς, και στους μαχαιροβγάλτες και στους απατεώνες της πολιτικής αλλά είμαστε απέναντι και σε μια Νέα Δημοκρατία η οποία έχει γίνει σήμερα ως επί το πλείστον κεντροαριστερή. Και αυτά τα κοινά θέλει να ικανοποιήσει και γι’ αυτό ο κύριος πρωθυπουργός με τις συμβουλές του κ. Γεραπετρίτη απευθύνθηκε ουσιαστικά μέσα από την απόφαση, να είναι μια κηδεία ιδιώτη στα κοινά του κέντρου και της Αριστεράς».


«Κάποιοι θεωρούμε ότι ήταν απρέπεια και μικροπρέπεια. Επίσης αν ο κ. πρωθυπουργός δεν ήθελε να αποδώσει τιμές αρχηγού κράτους είχε τρόπο, το έκανε τελικά. Τι θα τον πείραζε να έβαζε ένα άγημα για την στρατιωτική πλευρά του βιογραφικού του ή έστω ένα άγημα ολυμπιονίκη», είπε ο Μπογδάνος και πρόσθεσε:


«Ο κ. Κούβελος έκανε μια άριστη τοποθέτηση δια της ολυμπιακής ακαδημίας. Εγώ αυτό το οποίο λέω και ξαναλέω είναι ότι υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που είναι ηθικά, αισθητικά, είναι ζήτημα σεβασμού – κανένας χτες δεν ήθελε να προσβάλει κανέναν – όμως βλέπω μια μανία με την οποία πέφτουν πολλοί πάνω σε όλο τον κόσμο που συγκεντρώθηκε χτες και τον σταυρώνουν σήμερα λες και δεν έχουμε στη δημοκρατία το δικαίωμα να αποχαιρετήσουμε έναν άνθρωπο ο οποίος μπορεί να ήταν αμφιλεγόμενος. Η δημοκρατία μας πρέπει να γίνει πιο ευρύχωρη».


Τέλος, ο Μπογδάνος υποστήριξε ότι «έχει πάντως ενδιαφέρον ότι είναι ο κ. Τατσόπουλος που συμφωνεί με τον κ. Μητσοτάκη και όχι ο ομιλών που προέρχεται από τα 17 του από τη ΔΑΠ. Ο κ. Τατσόπουλος που προέρχεται από την αριστερά συμφωνεί περισσότερο με τον κ. Μητσοτάκη. Βλέπω ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν σε άλλο ένα θέμα την ίδια άποψη. Δεν πρέπει να έχουμε κάποιοι αντίθετη;».

logo 31.png
bottom of page