Γρηγόρης Μαρκοβίτης για τα 3-5 Πηγάδια: Επιπολαιότητες, ερασιτεχνισμοί, προχειρότητες
top of page

Γρηγόρης Μαρκοβίτης για τα 3-5 Πηγάδια: Επιπολαιότητες, ερασιτεχνισμοί, προχειρότητες


...αλλά και ευκαιρία για συναίνεση.


'Επιπολαιότητες, ερασιτεχνισμοί, προχειρότητες, αλλά και ευκαιρία για ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ' υπογράφει ο δικηγόρος Γρηγόρης Μαρκοβίτης, τη νέα του παρέμβαση στο θέμα των 3-5 Πηγαδιών. Σημειώνει:


‘Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο να επιτευχθεί συμφωνία για κατάρτιση μιας σύμβασης κοινά αποδεκτής, παρατηρήσαμε ότι ο δήμαρχος, χωρίς να δώσει απολύτως καμία σημασία στις προτάσεις που έγιναν (Αρ.Τόσιου, Δ.Μάντσιου, ΛΑΣ και τη δική μου), ενεργώντας με εντελώς ερασιτεχνικό, πρόχειρο και ταυτόχρονα παλαιοκομματικό τρόπο, επεδίωξε να ρίξει στο ναδίρ την ψυχολογία των πολιτών του Δήμου μας με το τέχνασμα της αναγγελίας της σφράγισης του Χιονοδρομικού Κέντρου και την προς Ναουσαίους επιστολή – έκθεση ιδεών του περασμένου Σαββάτου και στη συνέχεια να εμφανίσει τον επενδυτικό όμιλο που το απόγευμα της Τρίτης παρουσίασε την πρόταση του, έτσι ώστε να παρουσιαστεί αυτός ως σωτήρας. Από την άλλη μεριά η μείζων αντιπολίτευση «τσίμπησε», κατά το κοινώς λεγόμενο και έσπευσε πρώτα να επιτεθεί για τη «βόμβα» του σφραγίσματος και αμέσως μετά για την πιθανότητα ανοίγματος!


Και όλοι εμείς, οι πολίτες, επαγγελματίες και φορείς αυτού του τόπου, εμβρόντητοι και με αγωνία παρακολουθούμε αυτές τις εξελίξεις, αυτά τα απίστευτα καμώματα ένθεν κακείθεν και βλέπουμε τον Δήμο μας να παραπαίει, να συρρικνώνεται και να μαραζώνει. Αυτές οι πρακτικές και νοοτροπίες είναι καταστροφικές, πρωτίστως για τον τόπο μας και πολύ λιγότερο (έως καθόλου) για τον όποιο ενδιαφερόμενο επενδυτή.


Επειδή είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω και να ενημερωθώ από τους εκπροσώπους του συγκεκριμένου ομίλου την προηγούμενη ημέρα από την παρουσίαση, όπως, επίσης, απευθύνθηκε σε μένα και άλλος ενδιαφερόμενος να λειτουργήσει το χιονοδρομικό κέντρο και έχω άμεση γνώση αμφοτέρων των προτάσεων, σας καλώ για μια τελευταία φορά και σας καθιστώ υπεύθυνους, όπως, άλλωστε, είσαστε εκ του νόμου, να αρθείτε, επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων, να ομονοήσετε και να λάβετε την καλύτερη δυνατή απόφαση για τον τόπο μας. Μην συνεχίζετε να λειτουργείτε με επιπολαιότητα, εκδικητικότητα και προχειρότητα. Διαχειρίζεστε έναν ολόκληρο Δήμο και όχι ένα μικρό μαγαζάκι.


Στο ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ, λοιπόν, εγώ, ο «εξωθεσμικός», δηλώνω πρόθυμος να αναλάβω τον συντονισμό της επιτροπής που πρότεινα και να προσπαθήσω να φέρω στο τραπέζι τις δύο προτάσεις που εγώ γνωρίζω (και όσες άλλες υπάρχουν ή θα προκύψουν), να τις συγκεράσουμε και να προχωρήσουμε ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ σε δράσεις και σε λειτουργία του Χ.Κ. Αναμένω την ταχεία ανταπόκριση και απόφαση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Αν χαθεί και αυτή η ευκαιρία, αν χαθεί και αυτή η χρονιά, δεν θα σας ξεπλένει ούτε η Αράπιτσα.’

logo 31.png
bottom of page