Δίκη Άλκη. Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορούμενων. «Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω»
top of page

Δίκη Άλκη. Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορούμενων. «Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω»


Ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης ο κύκλος των απολογιών των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τον Φεβρουάριο του 2022 στη Θεσσαλονίκη.


Η απολογία των κατηγορουμένων έρχεται μετά από τρεις μήνες ακροαματικής διαδικασίας και 25 συνεδριάσεις, διάστημα κατά το οποίο εξετάστηκαν περισσότεροι από 65 μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης.


Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης απολογήθηκε πρώτος ο 24χρονος, η σύλληψη του οποίου προηγήθηκε χρονικά έναντι των υπολοίπων συγκατηγορουμένων του.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον οδηγό του πρώτου αυτοκινήτου, στην κατοχή του οποίου είχαν βρεθεί κλειδιά από κεντρικό σύνδεσμο οπαδών, όπου λίγα 24ωρα μετά τη δολοφονία έγινε αστυνομική έφοδος και βρέθηκε πλήθος πολεμοφοδίων. Από τον εν λόγω σύνδεσμο είχαν ξεκινήσει, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι 12 κατηγορούμενοι, για να κινηθούν με τρία οχήματα προς τη Χαριλάου εκδηλώνοντας την άγρια επίθεση.


«Μέρες σκέφτομαι να πω τα γεγονότα όπως είναι χωρίς να στενοχωρήσω κανέναν. Θέλω να ζητήσω μία συγγνώμη για τη συμμετοχή σε αυτή την τραγική ιστορία που κόστισε τη ζωή στον Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, να τα έκανα όλα αλλιώς, να μη βρεθώ σε ομάδες και συνδέσμους, αλλά είναι αργά…», είπε ο 24χονος κατηγορούμενος στην αρχή της απολογίας του.

logo 31.png
bottom of page