Επιμελητήριο. Εκδήλωση παρουσίασης του σήματος ‘M Macedonia the Great’
top of page

Επιμελητήριο. Εκδήλωση παρουσίασης του σήματος ‘M Macedonia the Great’


Το συλλογικό σήμα ‘Μ MΑCEDONIA THE GREAT’, μια σημαντική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εξαγωγέων - ΣΕΒΕ, η οποία μέσα από ένα πλέγμα δράσεων στοχεύει στη διαμόρφωση ενιαίας ταυτότητας για τα προϊόντα της Βόρειας Ελλάδας, ήταν το αντικείμενο εκδήλωσης που έγινε στο Επιμελητήριο Ημαθίας, την περασμένη Παρασκευή, τρία χρόνια από την αίτηση κατοχύρωσης του σήματος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Συμεών Διαμαντίδης, εξήγησε ότι στην ουσία πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έρχεται για να καλύψει το κενό που άφησε η Συμφωνία των Πρεσπών, σε ό,τι αφορά τις εμπορικές χρήσεις του ονόματος ‘Μακεδονία’. Στόχος της δράσης είναι η δημιουργία ενός νέου διακριτικού γνωρίσματος ως μέσου αναγνώρισης, προβολής και διαφήμισης τοπικών παραγωγών και των προϊόντων τους, ώστε να ενισχυθεί η αναγνωρισιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων- μελών του Συνδέσμου και των προϊόντων τους με τρόπο ευκρινή, διαφανή και αδιάβλητο, προς όφελος της ασφάλειας δικαίου και του ανόθευτου και υγιούς ανταγωνισμού.


Εκ μέρους των Ευρωσυμβούλων, τονίστηκε ότι το σήμα ως μέσο αναγνώρισης, προβολής και διαφήμισης θα συνδέσει στη συνείδηση των καταναλωτών τη Μακεδονία με την Ελλάδα και θα δώσει τη δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να ισχυροποιηθούν υπό την ομπρέλα ενός δυνατού brand.

Ο έχων τη νομική διαδικασία κατοχύρωσης του Μακεδονικού Σήματος κ. Κουτσοχήνας υποστήριξε ότι το συλλογικό σήμα μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός περιφερειακής ανάπτυξης, όπως συνέβη με αντίστοιχες γεωγραφικές ενδείξεις στην Ισπανία και την Ιταλία.


logo 31.png
bottom of page