Με επιτυχία η κεντρική εκδήλωση της «5ης Ιατρικής Εβδομάδος του Αγίου Λουκά του Ιατρού»
top of page

Με επιτυχία η κεντρική εκδήλωση της «5ης Ιατρικής Εβδομάδος του Αγίου Λουκά του Ιατρού»


Το απόγευμα της Τετάρτης, 31ης Μαΐου, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βέροια πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση της «5ης Ιατρικής Εβδομάδος του Αγίου Λουκά του Ιατρού» που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας για 5η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με όλους τους υγειονομικούς φορείς της Ημαθίας.


Στην αρχή χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Πρόδρομος Ισαακίδης, η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Αλίκη Καλοΐδου, η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Σοφία Κατή, η υποδιευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βεροίας κ. Δήμητρα Βενιοπούλου, η οποία εκπροσώπησε τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βεροίας κ. Ηλία Πλιόγκα και η πρόεδρος του Περιφ. Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ευσεβία Γκουντή – Δουλγέρογλου.


Στη συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων κήρυξε την έναρξη της Ιατρικής Εσπερίδος με θέμα: «Υγεία και πρόληψη στην παιδική ηλικία» και ευχαρίστησε τους υγειονομικούς φορείς της Ημαθίας που στηρίζουν ενεργά το έργο της τοπικής μας Εκκλησίας.


Στις εργασίες της Ιατρικής Εσπερίδος προήδρευσε ο ομ. Καθηγητής Νευρολογίας του Α.Π.Θ. κ. Σταύρος Μπαλογιάννης και εισηγήσεις ανέπτυξαν η παιδίατρος κ. Ελένη Καζελίδου, ο παιδοδοντίατρος κ. Στέργιος Αρίζος και ο φαρμακοποιός κ. Γεώργιος Μουρτζίλας, ενώ ακολούθησε γόνιμος διάλογος.


Στο τέλος ο Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων εξέφρασε τις ευχαριστίες του και προσέφερε στους φορείς και στους ομιλητές το αναμνηστικό των «ΚΘ’ Παυλείων», μία προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου (αγαλματίδιο), καθώς φέτος η Αποστολική μας Μητρόπολη, η γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τιμά τη μνήμη του εκλεκτού τέκνου της που σκόρπισε τον Ελληνικό πολιτισμό και τη γλώσσα στην Ανατολή, διά των οποίων ο Απόστολος Παύλος έφερε το φως της θεογνωσίας στην Ελλάδα.

logo 31.png
bottom of page