Νέος Αλιάκμων Α.Σ. είχε την τιμή να επιλεγεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
top of page

Νέος Αλιάκμων Α.Σ. είχε την τιμή να επιλεγεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


...για να φιλοξενήσει αντιπροσωπεία υπηρεσιακών παραγόντων από το εξωτερικό με στόχο το άνοιγμα μιας νέας μεγάλης διεθνούς αγοράς.


Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 κλιμάκιο φυτοϋγειονομικών ελεγκτών από κρατικές αρχές της Βραζιλίας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και σε κτήματα του ΑΣ Νέος Αλιάκμων. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να θεσπιστούν τα κατάλληλα διακρατικά πρωτόκολλα που θα επιτρέψουν την εξαγωγή ακτινιδίων στην αγορά της Βραζιλίας.


Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά και να καταγράψουν στον έλεγχό τους τις άριστες συνθήκες διαλογής, τυποποίησης και αποθήκευσης, τα συστήματα ποιότητας που εφαρμόζονται, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για το σύστημα ιχνηλασιμότητας, το οποίο εφαρμόζει πλήρως ο Α.Σ. Νέος Αλιάκμων με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας.


Την αποστολή συνόδευαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στελέχη της ΔΑΟΚ Ημαθίας.


Ο πρόεδρος κ. Βασίλης Γαλάνης, ο υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου κ. Οβεζίκ Ανδρέας, ο επικεφαλής γεωπόνος κ. Ακριβόπουλος Μιλτιάδης και όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Α.Σ. Νέος Αλιάκμων, έλαβαν τα εύσημα από τους επισκέπτες και από τα στελέχη του Υπουργείου, που έμειναν εντυπωσιασμένοι από την υποδειγματική λειτουργία του Συνεταιρισμού στα πλέον υψηλά πρότυπα διεθνώς.


Ο ΑΣ Νέος Αλιάκμων ευχαριστεί θερμά το Υπουργείο για την εμπιστοσύνη που δείχνει στον Συνεταιρισμό και εύχεται η επικείμενη συμφωνία να αναπτύξει μια νέα πολλά υποσχόμενη αγορά, προς όφελος των παραγωγών.






logo 31.png
bottom of page