Οικονομία και Χρηματιστήριο «ευνοούν» εκλογές τον Γενάρη
top of page

Οικονομία και Χρηματιστήριο «ευνοούν» εκλογές τον Γενάρη


Ευρώπη, Αμερική και αγορές δείχνουν εμπιστοσύνη.


Η κυριαρχία Μητσοτάκη- ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, η αποδοχή του πρωθυπουργού από τους διεθνείς οίκους, η ανάκτηση της Επενδυτικής Βαθμίδας και ο εκλογικός αιφνιδιασμός τον Ιανουάριο!


Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια, η εκτίναξη των επιτοκίων που αυξάνουν το κόστος του χρήματος, αλλά και τα Ελληνοτουρκικά, αποτελούν θέματα που απασχολούν στον υπέρτατο βαθμό την κοινωνία η οποία ανησυχεί ως προς την έκβαση τους και την επίπτωση στην οικονομία του καθενός, πλην όμως συνιστούν θέματα που ενισχύουν το προφίλ και την δημόσια εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη τον οποίο η κοινωνία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θεωρεί ως τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό, δίνοντας του προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ!


Εκτιμώντας ότι είναι ο πλέον κατάλληλος να διαχειριστεί τα μείζονος σημασίας εκκρεμή ζητήματα, ενώ παράλληλα διαθέτει το ηθικό ανάστημα εκείνο που του επιτρέπει να αναμετράται με τα οργανωμένα συμφέροντα, τους ολιγάρχες και την διαπλοκή!


Την ίδια στιγμή η εικόνα που παρουσιάζουν οικονομία και αγορά έρχεται να καταδείξει ότι ούτε το Χρηματιστήριο, ούτε οι επιχειρήσεις φοβούνται τυχόν πολιτική ανωμαλία και έλλειψη σταθερότητας, όπως προκύπτει τόσο μέσα από το πλήθος των επιθετικών επιχειρηματικών και τραπεζικών κινήσεων στις οποίες προβαίνουν, όσο και από την συμπεριφορά των ξένων και Ελλήνων επενδυτών στην χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας!


Την ώρα τούτη Τράπεζες, Ενέργεια και Πετρέλαια σέρνουν το χορό της ανόδου, παρά τις εύλογες διορθωτικές κινήσεις για αποκόμιση κερδών, παρουσιάζοντας υψηλά κέρδη, εξυγιαντικές τάσεις, προοπτικές διανομής μερισμάτων, κινήσεις επέκτασης και εξαγορών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια!

Το τραπεζικό σύστημα αναμφίβολα έχει περάσει πλέον σε άλλη φάση, χωρίς κόκκινα δάνεια, χωρίς βαρίδια του παρελθόντος, με κερδοφορία, εξυγίανση και ανάπτυξη!


Αντίστοιχα στην Ενέργεια και τα Πετρέλαια γίνεται κοσμογονία με ΔΕΗ, Μότορ Όιλ να εμφανίζονται κυρίαρχοι, τα ΕΛΠΕ να ανεβάζουν επίπεδο και την Τέρνα Ενεργειακή ένα βήμα πριν την πώληση στην First!


Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός έχει κληθεί ως βασικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνει στο Λονδίνο η Morgan Stanley για την ελληνική οικονομία και το Χρηματιστήριο, γεγονός που καταδεικνύει την εμπιστοσύνη των αγορών και των διεθνών οίκων στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τυχόν επανεκλογή του οποίου θα οδηγήσει στην ανάκτηση από την Ελλάδα της περίφημης Επενδυτικής Βαθμίδας!


Και είναι γεγονός που δεν δύναται να αμφισβητηθεί ότι Ευρώπη και Αμερική ιδίως σε τούτη την κρίσιμη συγκυρία, επιθυμούν κυβερνήσεις ισχυρές, μονοκομματικές χωρίς να εμπεριέχεται ο φόβος και η ανασφάλεια της πολιτικής αβεβαιότητας και των κυβερνήσεων συνεργασίας!


Υπό την έννοια αυτή, επί τη βάσει των δημοσκοπήσεων που δείχνουν σαφή υπεροχή Μητσοτάκη και ΝΔ, έρχεται το Χρηματιστήριο με τη σειρά του να καταδείξει ότι δεν φοβάται πολιτική αβεβαιότητα και ότι προεξοφλεί και συνιστά εκλογές τον Γενάρη για να κλείσει οριστικά και διά παντός η κάθε κερκόπορτα συνωμοτών και εξωθεσμικών συμφερόντων να αλώσουν και να εγκλωβίσουν την πολιτική ζωή του τόπου κάτω από τις δικές τους πάσης φύσης επιδιώξεις!

logo 31.png
bottom of page