ΔΕΥΑΝ. Νέοι σταθμοί τηλεελέγχου στο δίκτυο. Εντοπισμός των παράνομων bypass
top of page

ΔΕΥΑΝ. Νέοι σταθμοί τηλεελέγχου στο δίκτυο. Εντοπισμός των παράνομων bypass


Ξεκινάει το επόμενο διάστημα το έργο της ΔΕΥΑΝ για την επέκταση του συστήματος τηλεελέγχου/τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών δικτύου ύδρευσης, καθώς και βελτίωσης της ποιότητας νερού.

Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑΝ, Γιώργου Τασιώνα, και της αναδόχου εταιρείας ΑΒΒ.

Συνολικά το έργο αφορά στη λειτουργία: 42 Τοπικών Σταθμών Ελέγχου σε υφιστάμενες υποδομές του δικτύου, ενός Τοπικού Σταθμού Ελέγχου Παροχής, 33 Τοπικών Σταθμών Ελέγχου Παροχής- Πίεσης και εγκατάσταση Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου σε όλον τον δήμο Νάουσας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ:

“Είναι ένα έργο ουσίας καθώς η επιχείρηση εκσυγχρονίζεται αποκτώντας πολύτιμη γνώση για την πορεία του νερού. Το έργο αυτό σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε και συμβασιοποιήθηκε επί διοίκησης Νικόλα Καρανικόλα και είναι ένα από τα σημαντικά έργα, καθώς θα εντοπίσουμε όλα τα παράνομα bypass στο δίκτυο ύδρευσης, καθώς θα αναβαθμιστούν και οι εγκαταστάσεις των γεωτρήσεων.” Σύμφωνα με τον κ. Τασιώνα, το επόμενο διάστημα θα γίνουν 5 εξίσου σημαντικά έργα, συνολικού ύψους 18.672.653 ευρώ:

  1. Εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και μείωσης μη τιμολογούμενου νερού, σε ψηφιακούς υδρομετρητές του δικτύου ύδρευσης

  2. Εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου δικτύου ύδρευσης

  3. Αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Νάουσας)

  4. Μονάδα Πρωτοβάθμιας Επεξεργασίας Νερού Νάουσας

  5. Υποδομή δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων Γιαννακοχωρίου και Μαρίνας


logo 31.png
bottom of page