Εξοντωτική τιμωρία σε ίντερνετ καφέ της Ημαθίας. Με τρεις ποινές οδεύει προς κλείσιμο
top of page

Εξοντωτική τιμωρία σε ίντερνετ καφέ της Ημαθίας. Με τρεις ποινές οδεύει προς κλείσιμο


Εξοντωτική τιμωρία για ένα ίντερνετ καφέ της Ημαθίας επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή, με έναν μήνα αναστολή λειτουργίας και 10.000 ευρώ πρόστιμο. Σημειώνεται ότι πρόστιμο και αναστολή είναι διπλά από τα συνηθισμένα, διότι πρόκειται για υποτροπή.



Συγκεκριμένα, το μαγαζί είναι η τρίτη φορά που τιμωρείται για μη τήρηση της νομοθεσίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών ο ιδιοκτήτης του καλείται να πληρώσει συνολικά πρόστιμο 17.000 ευρώ (2.000+5.000+10.000), ποσό απαγορευτικό φυσικά για την επιβίωση της επιχείρησης, ειδικά αυτή την περίοδο των μειωμένων εσόδων.


Από το περιβάλλον του επαγγελματία γίνεται λόγος για υπερβολική αυστηρότητα από την πλευρά των ελεγκτικών αρχών για ένα μαγαζί που απευθύνεται σε παιδιά, δεδομένου ότι τη δεύτερη φορά ο έλεγχος και η ποινή αφορούσε δύο νεαρούς που κάθονταν στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, ενώ την τελευταία έναν νεαρό έναν μήνα πάνω από το όριο των 17 ετών για το ράπιντ τεστ, κάτι που δεν έλεγξε σωστά στο πιστοποιητικό του ο καταστηματάρχης.

logo 31.png
bottom of page