Μπαρτζώκας: Δημιουργία ακαδημίας ελληνικών σπουδών στην Ημαθία
top of page

Μπαρτζώκας: Δημιουργία ακαδημίας ελληνικών σπουδών στην Ημαθία


Μια σύγχρονη αναβίωση της Σχολής Αριστοτέλους.


Την πρόταση δημιουργίας Νέας Ακαδημίας Ελληνικών Σπουδών στην Ημαθία, εξήγγειλε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βέροια ο Τάσος Μπαρτζώκας. Όπως είπε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., θα πρόκειται για μια σύγχρονη αναβίωση της Σχολής Αριστοτέλους, του πρώτου Πανεπιστημίου της Οικουμένης, με διασύνδεσή του με ελληνικά και διεθνή πανεπιστήμια, αλλά και συνεργασίες με τους αρχαιολογικούς χώρους της Ημαθίας.


Όπως είπε ο υποψήφιος βουλευτής, η παρούσα πρόταση έχει ήδη διαμορφωθεί και θα είναι μέσα στις προτεραιότητές του για τη νέα θητεία, ενώ σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς μπορεί να επιτευχθεί, βοηθώντας την Ημαθία σε πολιτισμικό και τουριστικό επίπεδο.


Στην αρχή της συνέντευξης τύπου ο κ. Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στις προσπάθειες παρεμβάσεις που έκανε ο ίδιος για την Ημαθία (αγροτικά, φορολογικά, κοινωνικές δομές, ασφάλεια, υποδομές κ.ά.), αλλά και στο έργο που επιτέλεσε με δικές του πρωτοβουλίες (Κέντρο Ψυχικής Υγείας, γέφυρα στο Κρασοπούλι κ.ά.), δεσμευόμενος ότι με την ίδια δύναμη θα συνεχίσει και την επόμενη περίοδο, έχοντας στο επίκεντρο τον Ημαθιώτη.

logo 31.png
bottom of page