Τα σχέδια της Premia για την Μπουτάρης Οινοποιητική
top of page

Τα σχέδια της Premia για την Μπουτάρης Οινοποιητική


Σχέδια για την περαιτέρω ανάπτυξη των ακινήτων της Μπουτάρης Οινοποιητική που περιήλθαν στην κατοχή της, από τα οποία εκτιμάται ότι θα της αποφέρουν μισθώματα άνω του 1 εκατ. ευρώ ετησίως, σχεδιάζει η Premia.


Xτες ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των ακινήτων της εταιρίας Μπουτάρης καθώς και της θυγατρικής της "Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητκή Α.Ε." στην Premia Properties σε υλοποίηση της από 22/8/2022 δικαστικής απόφασης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης για τις παραπάνω εταιρείες.


Η Premia απέκτησε έναντι τιμήματος 12,3 εκατ. ευρώ (τα κεφάλαια προήλθαν από το πρόσφατο ομόλογο), κτίρια συνολικής επιφάνειας 28.800 τετραγωνικών μέτρων (εκ των οποίων 5 οινοποιεία 15.660 τ.μ. καθώς και κτίριο γραφείων στο Πικέρμι Αττικής) και οικόπεδα έκτασης 740 στρεμμάτων, εκ των οποίων 5 αμπελώνες 633 στρεμμάτων.


Τα αποκτηθέντα από την Premia ακίνητα, θα εκμισθωθούν μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης στην νεοϊδρυθείσα εταιρεία "ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΕ" (πρώην SSG Ελληνικά Οινοποιεία ΑΕ) στην οποία βασικός μέτοχος είναι η Sterner Stenhus Greece καθώς και άλλοι επενδυτές από το εξωτερικό (κυρίως Σουηδία).


Η νέα εταιρεία ξεκίνησε την οινοποιητική παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα της την 1η Νοεμβρίου, στην οποία μεταβιβάστηκαν τα σήματα και τα μηχανήματα της πρώην οινοποιείας, ενώ μεταφέρθηκε και το σύνολο των εργαζομένων.


Η Μπουτάρης Οινοποιητική ξεκινάει την δραστηριότητα της με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και κανένα χρέος σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλους επενδυτές να εισέλθουν στο μετοχικό της κεφάλαιο.


Στόχος είναι και η απόκτηση και νέων οινοποιείων, καθώς οι βασικοί μέτοχοι θεωρούν ότι ο κλάδος του ελληνικού κρασιού έχει μεγάλες προοπτικές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

logo 31.png
bottom of page