H νέα πολιτιστική ανάδυση της Νάουσας
top of page

H νέα πολιτιστική ανάδυση της Νάουσας


Η Νάουσα, που κάποτε φημιζόταν για την πολιτιστική της ζωή, μετατράπηκε τις τελευταίες δεκαετίες σ’ ένα πολιτιστικά άνυδρο τοπίο, ελλείψει και Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού.


Η απουσία ερεθισμάτων και επιλογών ανάγκαζε όσους κατοίκους είχαν διάθεση να συμμετέχουν στην καλλιτεχνική ζωή, να πηγαίνουν στη Βέροια, στη Θεσσαλονίκη ή αλλού.


Τον τελευταίο καιρό, μια πλειάδα αισιόδοξων μηνυμάτων δείχνει ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει, αφήνοντας περιθώρια ελπίδας για το μέλλον.

Το πρώτο από αυτά, ήταν η παρουσίαση σε παγκόσμια πρώτη του ‘Naoussa Concerto’, έργο του Sergio Assad για κιθάρα και συμφωνική ορχήστρα, η μουσική σφραγίδα της Νάουσας, με την υπογραφή και του Θάνου Μήτσαλα, που εκτελέστηκε από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, για τις φετινές εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος.


Η συναυλία της περασμένης Δευτέρας, με το διεθνούς φήμης καλλιτεχνικό ντουέτο Μάριου Φραγκούλη-Deborah Myers και συνόλου 11 καλλιτεχνών -κορυφαίων μουσικών της χώρας, ήταν μια αντάξια συνέχεια. Το κοινό παρακολούθησε ευλαβικά μια μουσική παράσταση υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων, αποθεώνοντας στο τέλος τους καλλιτέχνες και δείχνοντας ότι διψάει για δυνατές ‘ενέσεις’ ενός πολιτισμού με εξωστρέφεια.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ακολουθούν φεστιβάλ και πρωτοβουλίες του δήμου με ‘δυνατά’ ονόματα. Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, αναμένουμε τα καλύτερα.

logo 31.png
bottom of page