Ο Κικίλιας πάει στο Τουρισμού και ο Ιβάν στην Ηγουμενίτσα
top of page

Ο Κικίλιας πάει στο Τουρισμού και ο Ιβάν στην Ηγουμενίτσα


Σενάριο Κικίλια για το υπουργείο Τουρισμού

-Η προχθεσινή γκάφα του συντρόφου Χάρη Θεοχάρη, επανέφερε το σενάριο (ακόμη πιο ισχυρή η πιθανότητα) της αποπομπής του από το υπουργείο Τουρισμού. Βλέπετε εκτός από την ενόχληση του Μητσοτάκη, πλέον δεν τον θέλουν ούτε οι ασχολούμενοι με το τουριστικό προϊόν. Αν και είχε συζητηθεί εκτενώς το όνομα του Θόδωρου Ρουσόπουλου, φαίνεται ότι «κάηκε» οριστικά εξαιτίας του ζωηρού ενδιαφέροντος που επέδειξε το δίδυμο της V+O. Εσχάτως το πρόσωπο που άρχισε να παίζει δυνατά για το Τουρισμού είναι αυτό του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ολοκληρώνει με επιτυχία μια δύσκολη υπουργική θητεία.

-Ο πρόεδρος Κυριάκος, θέλοντας ένα πρόσωπο και με επικοινωνιακές δυνατότητες δείχνει να εξετάζει σοβαρά (πλέον) τη μετακίνηση του υπουργού Βασίλη στο υπουργείο Τουρισμού. Πέραν τούτου γνωρίζει ότι ο Κικίλιας θα αντιμετώπιζε σαν πρόκληση ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση ο Θεοχάρης δύσκολα θα βγάλει την τουριστική σεζόν.


Το ενδιαφέρον Ιβάν για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

-Σε δουλειές που μπορεί να βγάλει κάνα φράγκο, προσανατολίζεται πλέον ο Ιβάν Σαββίδης. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνο που άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι σιγά σιγά αποχωρεί από επιχειρηματικά πεδία που «γράφει» μόνο ζημιές, όπως είναι τα media. Ο Ιβάν μετά την ενίσχυση της θέσης του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σκοπεύει να «χτυπήσει» το νευραλγικής σημασίας λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Μάλιστα αυτό γίνεται σε σχετική συνεννόηση με τους Αμερικανούς, οι οποίοι δεν τον θέλουν ούτε σε απόσταση χιλιομέτρων στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.

-Επειδή λοιπόν, λιμάνια είναι, με ότι αυτό συνεπάγεται, οι γνωρίζοντες θεωρούν ότι ο Σαββίδης βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με τους Αμερικανούς, σε κάθε κίνηση που κάνει και αφορά τη συγκεκριμένη μπίζνα. Γιατί αν ήθελαν να μπλοκάρουν τον Ιβάν οι ΗΠΑ θα το έκαναν με συνοπτικές διαδικασίες. Απεναντίας φαίνεται (κάπως) να τους εξυπηρετεί η παρουσία του και δη στα λιμάνια.

logo 31.png
bottom of page