Bonus επίδομα για πετρέλαιο θέρμανσης. Ποιοι θα το πάρουν
top of page

Bonus επίδομα για πετρέλαιο θέρμανσης. Ποιοι θα το πάρουν


Η κυβέρνηση προχωρά σε γενναίες επιδοτήσεις για θέρμανση με πετρέλαιο τον πιο δύσκολο χειμώνα, καθώς οι τιμές σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο έχουν πάρει «φωτιά».


Όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, «το επίδομα θέρμανσης θα φτάσει στα 300 εκατομμύρια. Τα κριτήρια διευρύνονται, ώστε να ανακουφιστούν περίπου 1,3 εκ. νοικοκυριά».


Μάλιστα, εξήγγειλε πως όσοι δικαιούχοι καταναλώσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο ή άλλες μορφές καυσίμου, πλην φυσικού αερίου, το επίδομα θα διπλασιάζεται, ενώ έκανε λόγο για «ένα ισχυρό κίνητρο για την αντικατάσταση του ηλεκτρισμού ή του φυσικού αερίου με άλλες μορφές θέρμανσης».


Ωστόσο, παρά την «ψυχρολουσία» για όσους έχουν φυσικό αέριο, ο κ. Μητσοτάκης υπάρχουν σκέψεις για χορήγηση επιδόματος στους καταναλωτές. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό θα δοθεί απευθείας στους λογαριασμούς.

Αλλά και για ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, εξετάζεται ένας τρόπος στήριξης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος που θα δίνει κίνητρα στους πολίτες για να προχωρούν σε εξοικονόμηση ενέργειας. Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν από τον Οκτώβριο.


Οι δικαιούχοι για επίδομα θέρμανσης

Πέρσι, ίσχυε ότι το εισοδηματικό όριο για επίδομα θέρμανσης ήταν:

  • Έως 14.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει

  • 20.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση ή τους έγγαμους που υποβάλλουν φορολογική δήλωση ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα

Τα παραπάνω προσαυξάνονταν κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, φέτος η αύξηση του εισοδηματικού ορίου φέτος αναμένεται να είναι της τάξεως των 3.000 ευρώ, δηλαδή 17.000 για άγαμο, 23.000 για παντρεμένο και ούτω καθεξής.


Η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης

Το πετρέλαιο θέρμανσης πρόκειται να αρχίσει να διατίθεται από 1,65 ευρώ ανά λίτρο, όπως δήλωσε, το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου. «Η τιμή εκκίνησης της πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι περίπου στα 1,65 ευρώ το λίτρο. […] Το Υπουργείο έχει δεσμευθεί ότι όντως θα προχωρήσει σε πιο γενναίες επιδοτήσεις. Αναμένουμε να δούμε, καθώς μία επιδότηση δεν αρκεί, το είδαμε αυτό και με τα Fuel Pass».


Πού κάνετε αίτηση για το επίδομα θέρμανσης

Η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ θα δεχτεί και φέτος την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους.


Πώς κάνετε αίτηση για voucher θέρμανσης

  • Είσοδος στην πλατφόρμα

  • Εκδήλωση ενδιαφέροντος

  • Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία

  • Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη

  • Επιλέγω είδος καυσίμου

  • Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος

  • Επιλέγω οικισμό

  • Συμπληρώνω τα τ.μ. της κατοικίας

  • Συμπληρώνω τον IBAN στο myAADE

Πότε θα μπουν τα χρήματα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Ενδεχομένως, φέτος, η πλατφόρμα να ανοίξει νωρίτερα, έτσι ώστε το επίδομα να δοθεί προκαταβολικά στα τέλη Νοεμβρίου ή το αργότερο αρχές Δεκεμβρίου.

logo 31.png
bottom of page