Άρση μέτρων. Επιστρέφει η μουσική σε καφέ και εστιατόρια. Χωρίς ωράριο εστίαση και διασκέδαση
top of page

Άρση μέτρων. Επιστρέφει η μουσική σε καφέ και εστιατόρια. Χωρίς ωράριο εστίαση και διασκέδαση


Μία σειρά από παράγοντες οδήγησαν κυβέρνηση και ειδικούς στην απόφαση να προχωρήσουν από σήμερα στη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων που επιβλήθηκαν λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, προκειμένου να ανασχεθεί η διασπορά της άκρως μεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον.



Οι ειδικοί, μελετώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία έχουν παρατηρήσει μια μικρή αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων και εκτιμούν ότι τις επόμενες δυο εβδομάδες, εκτός απροόπτου, θα φανεί μια αναστροφή της κατάστασης και πιο μακροπρόθεσμα, σε διάστημα 1-2 μηνών θα δούμε τα κρούσματα να μειώνονται σημαντικά. Αυτό που δεν πρόκειται να δούμε να αναστρέφεται σύντομα αν δεν αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη είναι ο αριθμός των θανάτων.


Όπως εξήγησε ο ίδιος οκαθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών Γκίκας Μαγιορκίνης, η Όμικρον είναι λιγότερο νοσογόνος από την Δέλτα και προσπαθώντας να δείξει τη διαφορά ανάμεσα στις δυο μεταλλάξεις τόνισε χαρακτηριστικά ότι τα περίπου 20.000 κρούσματα της Όμικρον αντιστοιχούν σε περίπου 4.000 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα.


Από σήμερα λοιπόν, χαλαρώνουν κάποιοι από τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί. Η μουσική επιστρέφει στους χώρους εστίασης και διασκέδασης και το ωράριο απελευθερώνεται αλλά μένει ο περιορισμός που προβλέπει μόνο καθήμενους. Το μέτρο όσον αφορά στην πληρότητα των γηπέδων παραμένει ως έχει, αλλά θα επανεξεταστεί αυτή την εβδομάδα.

logo 31.png
bottom of page