Ένας Βεροιώτης πίσω από τα βραβευμένα χρώματα των αεροσκαφών επίδειξης της Πολεμικής Αεροπορίας
top of page

Ένας Βεροιώτης πίσω από τα βραβευμένα χρώματα των αεροσκαφών επίδειξης της Πολεμικής Αεροπορίας


Ένας από τους ανθρώπους πίσω από τα βραβευμένα χρώματα των αεροσκαφών επίδειξης της Πολεμικής Αεροπορίας είναι και το παλαιό μέλος του 5ου Συστήματός Προσκόπων Βέροιας, ο υποσμηναγός Δημήτρης Παλάσσης, μοντελιστής και στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας.



Το παλαιό μέλος του Συστήματος πριν λίγο καιρό ανέλαβε να μεταδώσει στα παιδιά τις γνώσεις του, την εμπειρία αλλά και την αγάπη για τον μοντελισμό. Οι Πρόσκοποι και Ανιχνευτές είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά εκθέματα αεροπλάνων υπό κλίμακα, εξαιρετικής αληθοφάνειας και πιστών αντίγραφων των πραγματικών, καθώς και τα εργαλεία και τα υλικά συναρμολόγησης και βαψίματος που απαιτούνται για την ολοκλήρωσή τους.



«Για εμένα το έναυσμα για τον μοντελισμό σε μικρή ηλικία ήταν μια παρουσίαση μοντελισμού στην 5η Ομάδα Προσκόπων Βέροιας, το μακρινό 1990-1991, από τους συνπροσκόπους μας Κώστα Μπισδρέμη και Δημήτρη Σιώπη. Η πρώτη αυτή επαφή με τον μοντελισμό έγινε αγάπη για την αεροπορία και την αεροδιαστημική τεχνολογία…» αναφέρει ο υποσμηναγός.


Σημειώνει επίσης ότι ο μοντελισμός είναι ένα από τα πιο πολυσύνθετα χόμπι που συνδυάζει καλλιτεχνικές τάσεις, μελέτη της τεχνολογίας και της ιστορίας. Καλλιεργεί τη δημιουργική σκέψη, δημιουργεί έφεση προς την έρευνα και την τεχνολογία και επίσης δίνει τη χαρά της δημιουργίας.


«Ο σκοπός στον μοντελισμό είναι να κατασκευαστεί και να βαφτεί ένα μοντέλο υπό κλίμακα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη λεπτομέρεια και να βαφτεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να δείχνει όσο το δυνατόν πιο αληθοφανές γίνεται. Και ασφαλώς να κάνει ακριβώς αυτό που φαντάζεται ο ίδιος ο μοντελιστής» ανέφερε στα παιδιά.


logo 31.png
bottom of page